14. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink soovib tõsta töötajate palka kolme aastaga 40%

Tallink Grupp andis palgaläbirääkimistel Eesti Meremeeste Sõltimatu ametiühingu(EMSA)-ga Riiklikule Lepitajale üle ettevõtte poolse pakkumise, millega soovib tõsta laevatöötajate palka vähemalt 40 protsenti, teatas ettevõte kommunikatsioonijuht Luulea Lääne.

Tallink kinnitab pakkumises oma soovi tõsta Eesti lipu all sõitvate laevade laevapereliikmete palka vastavalt kas kolme aasta jooksul 40 või nelja aasta jooksul 48% võrra.

„Oleme teinud kõvasti tööd, et hoolimata täna Eestis valitsevast keerulisest majanduskeskkonnast leida parim lahendus töötajate palga maksimaalseks tõstmiseks. Soovime ka edaspidi tagada meie töötajatele turvatunde töökohtade säilimise osas ning samas jätkuvalt head palgatingimused“, märkis Tallink Grupp personali- ja arendusdirektor Taavi Tiivel.

„Tööandja soov kindlustada oma töötajatele pikemaks ajaperioodiks nii suur ja mitmekordselt inflatsiooniprognoose ületav palgatõus, on näiteks naaberriikide praktikast lähtudes täiesti erakordne“, lisas Tiivel.

Jaanuaris alanud läbirääkimiste käigus on Tallink teinud mitmeid ettepanekuid töötajate palga tõstmiseks ning uue palgaleppe sõlmimiseks EMSA-ga.

Vastavalt käesolevale ettepanekule tõuseks Eesti lipu all sõitvate laevade laevapereliikmetest madalaim, kajutiteenijate põhipalk üle 10 000 krooni. Antud tasule lisanduvad veel võimalikud lisatasud ja soodustused. Ettevõtte Eesti laevatöötajate keskmine töötasu 17 000 krooni on juba täna kõrgem kui vastav statistiline keskmine maapealsetel ametikohtadel. Töötajate töögraafikud võimaldavad enamikele laevatöötajatele ka kahte vaba nädalat kuus. Lisaks pakub Tallink tänu uhiuutele laevadele oma töötajatele Läänemere kaasaegsemaid töötingimusi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474