Tartu Maja Betoontooted: kasumi langetas kallinenud materjal

Betoonist ehitusmaterjalide tootja Tartu
Maja Betoontooted käive langes I poolaastal võrreldes eelmise aasta sama
perioodiga ligikaudu 50% võrra.

„Müügikäibe langus vastas enam-vähem prognoositule. Kasumile avaldas olulist mõju materjalide hinnatõus,“ sõnas Luts lisades, et metall on võrreldes aasta algusega kallinenud ca 100% võrra.

„Nii suurt müügihindade langust ei osanud sellises ulatuses küll prognoosida,“ sõnas Luts. Asetäitja sõnul viis suur siseturu nõudlus aastatel 2005-2007 ekspordi miinimumi, nüüd on aga vaja kiirelt kasvatada ekspordi osa. "Uues turusituatsioonis ei olnud firma valmis eksporti nii kiiresti suurendama. Ekspordi suurendamises näemegi peamisi väljavaateid näitajate parandamisel, eeskätt 2009. aastal,“ rääkis ta.

Siinkohal mainis Luts, et ebasoodne turuseis sunnib ettevõtet leidma võimalusi tegevuse efektiivsemaks muutmiseks. Siinkohal pole välistatud ka töötajate arvu vähendamine. „Ühelt poolt tähendab see inimeste töökoormuse suurenemist, aga teiselt poolt ka inimeste arvu vähenemist. Väga olulist osa näeme tootearendusel, eeskätt toodete metallimahukuse vähendamises,“ rääkis Luts tulevikuplaanidest. Luts mainis, et võrreldes eelmise aastaga on töötajate arv vähenenud ligi 15% võrra ehk siis 230-195-le. "Edaspidi saab rääkida eeskätt nn abi- ja tugipersonali arvu vähendamisest, mis võib ulatuda maksimaalselt 10%ni töötajate koguarvust," sõnas ta.

Eile avaldas betoonist ehitusmaterjale tootev Tartu Maja Betoontooted oma I poolaasta majandustulemused, millest võis näha, et võrreldes mullu sama perioodiga on ettevõte käive ligikaudu poole võrra langenud. 2007. aasta esimesel poolaastal oli Tartu Maja Betoontooted käive 272 miljonit krooni, tänavu aga 137 miljonit. Samuti oli poole aasta kasum vähenenud 46,4 miljoni võrra.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised