26. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Otsa: ettevõtted ühinevad majanduslikel põhjustel

Astlanda Ehituse juhatuse esimehe Jaanus Otsa sõnul tekkis idee OÜ Otsa Herman Grup ja Shermani jõudude ühendamiseks pärast Raadiku Arenduses osaluse ostu ja sel on vaid majanduslikud põhjused.

Otsa kommenteeris, et kahe ettevõtte ühendamise otsus tuli peale seda, kui OÜ Otsa Herman Grup ostis osaluse Raadiku Arenduse OÜ-s, mis arendab Tallinnas Raadiku 8 asuval kinnistul paiknevat ja Nordea Panga poolt finantseeritavat munitsipaalehitusprojekti maksumusega ligi 1,5 miljardit krooni.

Otsa nentis, et kui Äripäev juunis kirjutas, et ehitusringkondades spekuleeritakse, et Skanska endiste juhtide Jaanus Otsa ja Olaf Hermani alluvatele kuuluva ehitusfirma Sherman tagant paistavad Otsa ja Hermani kõrvad, siis ei olnud mingeid ühinemismõtteid. „Plaani ja mõtteid ei olnud, kuid nagu siis ka ütlesime, et kaalume kõiki koostöö pakkumisi,“ selgitas ta.

„Tegelikult ei võtnud keegi Shermanit oma hõlma alla,“ parandas Otsa ebatäpsusi aripaev.ee pealkirjas. „Kaks ettevõtet asutasid uue ettevõtte, mis võtab nende kohustused üle. OÜ Otsa Herman Grupi ning OÜ Shermani asutasid uue firma nimega Astlanda Ehitus, mis võtab asutajate lepingulised õigused ja kohustused töötajate ning klientide ees,“ seletas ta.

„Kinnisvara- ja ehitusturg on volatiivne, huvitav ja kohutavalt raske. Kuna ostime osaluse Raadiku Arenduses, siis on meil vaja nii ehk naa ehitajat, et majad valmis ehitada. Kuna ehitusturul on keerulised ajad ja kui sõlmida töövõtu leping on kontroll ehitaja üle väike. Me ei taha esimeses projektiga ebaõnnestuda. Parim lahendus oli ühineda ehitusettevõttega, kuna ehitajatel on tööd vähe ja marginaalid kehvad. Sellest ka kahe ettevõtte ühinemine. Puhas majanduslik põhjus,“ selgitas Otsa.

Ta ennustas, et sellised uudiseid ehitus- ja kinnisvarafirmadest tule veel vähemat järgmise aasta kevadeni. „Turg konsolideerub,“ lisas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474