Kadastik: ajakirjanike reaalpalk langeb

Ajakirjanike reaalpalk võib tuleval aastal
langeda, arvab Eesti Meedia juhatuse esimees Mart Kadastik.

Kuigi ajakirjandussektori käibekasv on tuleval aastal nii 5 protsenti ja kasumlikkus püsib enamvähem samal tasemel puudub vajadus sektori palgakasvuks, leidis Kadastik ning lisas, et seega ajakirjanike reaalpalk pigem langeb, sest inflatsioon on jätkuvalt kiire. “Eelkõige investeeritakse uude meediasse ja inimeste arv pigem kahaneb kui suureneb sektoris.”

Konverentsil Äriplaan 2009 esinev Mart Kadastik peab suurimaks ohuks sektorile ja ka laiemalt riigi labiilsust. Viimane on psühholoogia termin, mis väljendab olukorda, kus riik ei lähtu oma otsuste tegemisel oma pikema aja vajadustest vaid hoopis hetke emotsioonidest ja tunnetest. Kuid ju näljased ajakirjanikud võitlevad riigi labiilsusega paremini kui täissöönud ajakirjanikud.

Mida veel on oodata meedia sektoris järgmisel aastal, tule ja kuula konverentsil Äriplaan 2009, mis toimub 24.-25. septembril Vene Teatris, Tallinnas.

Täpsem info ettekannetest ja esinejatest on siin. Konverentsile on võimalik registreeruda siin.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised