4. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gunnar Okk: energiamonarhia asemel tuleb vabariik

Täna konverentsil Baltic Dynamics 2008 ettekande pidanud endise Eesti Energia juhatuse esimehe Gunnar Oki väitel saabub pärast energiamonarhia lõppemist vabariik, mille esimeseks presidendiks saab elekter.

"Arvatavasti monarhia lõppeb, tuleb vabariik ja selle vabariigi esimeseks presidendiks saab elektrienergia,“ laiendas Okk tänavu 21. juuni ajakirja The Economist lauset, kus põhiliste energiaallikate nafta ja kivisöe veel mõnda aega kestvat taandumist võrreldi absoluutse monarhia troonilt tõukamisega.

Elektrienergia tootmiseks on aga praegu Soomes Põhjamaade Investeerimispanga asepresidendina töötava Oki hinnangul tarvis kasutada kõiki võimalikke vahendeid. "Me ei saa endale lubada mõnede energiaallikate idealiseerimist ja diskrimineerida teisi,“ lausus ta.

Euroopa energiapoliitika eesmärgid aastaks 2020 on ambitsioonikad – vähendada 20% võrra atmosfääri eralduvate kasvuhoonegaaside hulka, suurendada samade suhtarvude võrra taastuvenergia osakaalu ning energia kasutamise säästlikkust. "Nende eesmärkide saavutamine ilma tuumaenergiata ei ole võimalik, eriti Baltikumis,“ kommenteeris Okk.

Rahvusvahelise konverentsi Baltic Dynamics 2008 esimesel tööpäeval said peale Oki sõna ka näiteks Euroopa komisjoni innovatsiooni ja väikeettevõtluse direktoraadi direktor Maive Rute, kes tegi ülevaate pisemate ettevõtete võimalustest ja toetamisest Euroopa Liidus, Skype Eesti juht Sten Tamkivi, kes rääkis innovaatilisest lähenemisest oma ettevõttes jt.

Foorumil osaleb ligi 250 külalist Eestist ja kaugemalt. Esimene Baltic Dynamics toimus 1995. aastal. Tänavune, järjekorras 13. konverents keskendub uuendusmeelse mõtlemise juurutamise kõrval ka energeetika- ja keskkonnaküsimuste lahkamisele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474