4. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus arutab PERH-le laenu andmist järgmisel nädalal edasi

Valitsus arutab järgmisel nädalal edasi, kas anda Põhja-Eesti Regionaalhaigla Mustamäe korpuse juurdeehituse rahastamiseks laenu 20 miljonit eurot tähtajaga kuni 20 aastat.

Rahandusministeerium tegi valitsusele ettepaneku anda riigikassast laenu olukorras, kus finantseerimisallikana planeeritud Euroopa Komisjoni struktuuritoetuse vahendite kättesaadavus on edasi lükatud, vahendas valitsuse pressiteenistus.

PERH on alustanud juurdeehituse rajamist haigla Mustamäe korpusele (X-korpus). X-korpuses hakkab toimuma haigla kõige tehnoloogiamahukam ja seadmete poolest kallim ravitöö, mis hõlmab kiirabi ja erakorralise meditsiini keskust. Tulevikus toimiks see Tallinna ja üleriigiliste suurõnnetuste meditsiinilise abi keskusena. Samuti seataks uues hoones sisse kiiritusravi keskus, kus saaks abi kaks kolmandikku kogu Eesti onkoloogiahaigetest.

Hoonesse on planeeritud operatsiooniblokk koos 17 operatsioonisaaliga ning 40 kohaga kolmanda astme intensiivravikeskus, haigla radioloogiakeskus ja nukleaarmeditsiini osakond. Keldrikorrusel hakkab paiknema haigla apteek koos täistehnoloogilise keemiaravimite lahustamise keskusega.

X-korpuse projekti kogumaksumus on 1,8 miljardit krooni, ehitustööd algasid möödunud aasta 17. augustil.

Kuna PERH-i investeeringute kava on suurem kui 50 miljonit eurot, edastab sotsiaalministeerium taotluse heakskiitmiseks ka Euroopa Komisjonile. Euroopa Komisjonil on otsuse tegemiseks aega 3 kuud. Pärast seda, kui Euroopa Komisjon on suurprojekti rahastamise heaks kiitnud, allkirjastab sotsiaalminister suurprojekti rahastamise otsuse.

Arvestades kogu protsessi ajakava, on kõige varem võimalik EL vahendeid projekti finantseerimiseks kasutada 2009. aasta jaanuarist.

Lisaks finantseerib haigla ehitusprojekti omavahenditest, põhivara müügist ja Põhjamaade Investeerimispangaga (NIB) sõlmitud 20-aastase tähtajaga laenulepingust summas 32 miljonit eurot. Praeguseks on jäänud kasutada laenu viimane osamakse 5 miljonit eurot.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474