8. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitustööde hinnad all

Kinnisvaraturu langus on teinud kinnisvaraomanikel lihtsamaks oma maja siseviimistlemise ja sisustamise. Hinnad on langenud eelkõige ehitustööde tellimisel ning ligi kaks korda kiiremini saab kätte köögimööbli.

Uus Maa Kinnisvarabüroo maade ja majade maakleri Fred Linnuküti sõnul on kindlasti praegu võrreldes aastatagusega lihtsam organiseerida valge karbina ostetud majale siseviimistlustöid. Töömehi, kes tööd ootavad, on küllaga. "Ehitajate ja arendajate sõnul pole üldse mingit probleemi, ainult anna tööd ette, töömehi pidi küllaga olema," ütles Linnukütt.

Meelis Maiorov ehitusfirmast Mellmarc Des, mis pakub oma teenuseid Ehitusabi veebileheküljel, kinnitas, et järjekorrad on võrreldes eelmise aastaga muutunud tõepoolest väga lühikesteks. Tema mõistes tähendab see aga, et siseviimistlustööde ooteaeg on umbes kaks nädalat, mille järel saab töödega alustada. Ka tööde hinnad on langenud umbes 5-10 protsenti.

Palju on muutunud lühemaks köögimööbli tarneaeg. ASi Arens-Mööbel salongide juhataja Aune Meelinnu kinnitusel on praegu Arensis köögimööbli tellimisaeg 5-6 nädalat. Möödunud aastal oli pikim tarneaeg aga 12 nädalat. Hinnas köögimööbli tellijad vaatamata turu langusele siiski ei võida. Kuigi Meelind peab üldise hinnakallinemise foonil mööbli hinnatõusu tagasihoidlikuks, on see siiski keskmiselt 8 protsenti. Hea uudis on tema sõnul aga köögitehnika hindade langus. Tulevikus Meelind tarneaegade edasist lühenemist tõenäoliseks ei pea. Kuna tegemist on eritellimusega, ei saa lühemaid tarneaegu lubada. Ka ei jõuaks kiiremini kohale tehasest tellitav tehnika," selgitab ta.

Akende ja uste tellimisel ei ole ASist Fenestra saadud info kohaselt aastaga tarneajad ega hinnad muutunud.

Ka vannide ja dušikabiinide tarneajad on jäänud samaks. Hinnad on aga aastaga mõnevõrra kasvanud. OÜ Wabo müügisekretär Nele Rožkova sõnul tõstsid nad hindu eelmise aasta sügisel 5-10% ja siiani ei ole nad hindasid langetanud. ASi Balteco turundusdirektori Marje Seina kinnitusel on suurema osa Balteco toodete hinnad jäänud samaks. Tõusnud on vaid mõnede toodete hinnad, mille põhjuseks on eelkõige tarnitavate toormehindade tõus. Edasist hindade tõusu Sein ei prognoosi, kuna toormehinnad on pigem langemas.

Oma uut korterit sisustav Kristi Jakobson korteri sisustuse ooteaegade lühenemist tundnud ei ole. Hiljuti Askost tellitud diivani saabumine võtab aega 6-8 nädalat. Mõnevõrra paremini läks garderoobi lükandustega, mis saabusid juba kolme nädalaga. Nüüd seisab ees köögimööbli muretsemine. Pakkumise esitanud mööblitootjad on kõik lubanud tarneaega vahemikus 4-8 nädalat.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474