9. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rae valda kerkib 50 mln eest uus tehas

Ventilaatoritehas OÜ Flebu Properties investeerib Rae valda kerkiva uue tootmishoone ehitusse 50 mln kr, tööotsa napsas endale OÜ Celander Ehitus.

„Tegemist on sellise kavala tehasega, mis toodab hiigelventilaatoreid,“ sõnas OÜ Celander Ehitus müügijuht Priit Tamm, „nad teevad erinevaid ventilaatoreid, väga väikestest väga suurteni, väidetavalt kasutatakse neid ka naftapuurtornide tehnoloogia ühe osana.“

Celander Ehitus teatas täna, et võitis Flebu konkursi ventilaatoritehase projekteerija ja ehitaja leidmiseks, leping kirjutati alla eelmisel nädalal. Tehase netopind ulatub 5000 ruutmeetrini, ehitusmaksumus on umbes 50 mln kr.

„Ei kuku siin midagi tänapäeval ehitajatele sülle,“ tõdes Tamm, et lepingu saamine oli töö- ja ajamahukas, võttes aega 3-6 kuud. „Aga teeb küll meele rõõmsaks, sest ega tulevik pole üldse mitte väga roosades värvides. Eriti ehitajatele,“ sõnas Tamm.

Flebu kaubamärk on väga hinnatud inertgaasi ja tööstuslike ventilaatorite turul. Ajalugu ulatub aastasse 1955 ning tänaseni on müüdud üle 10 000 eriotstarbelise ventilaatori üle maailma.

Flebu Eesti tegevjuhi Meelis Saarmanni sõnul on firma arengu ja kasvu tõsiseks piduriks sobiva tootmishoone ja tehnoloogiate puudumine ning tehas peaks valmima 2009. aasta sügiseks. Täna annab Flebu Eestis tööd 60le inimesele.

Celander Ehituse juhatuse esimehe Roland Mälli sõnul on lepingu sõlmimine Flebu Properties OÜ-ga ettevõttele järjekordseks tunnustuseks: „Välisinvestorid pole Eestit unustanud. Tänavu juulis alustasime tehase laiendustöödega ABB tellimusel, nüüd oleme järjekordse rahvusvahelise ettevõtte usalduse võitnud“.

Celander Ehituse 2007. aasta käive oli 621 miljonit krooni. Tänavu on lepingutega kaetud 400 miljonit, esimese poolaasta tulu oli 232 miljonit. Ettevõte annab tööd 78 inimesele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474