10. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ootamatu tehing kinnisvaraturul

Eesti tuntud ettevõtjate Olari Taali, Hannes Tamjärve, Peeter Männi, Arti ja Viljar Araka, Jaan Pillesaari ning Olav Miili osalusega firma EfTEN Capital ostis Premia Tallinna Külmhoone laokompleksi.

Jäätisevabrik jääb kokkuleppe kohaselt laokompleksi pikaajaliseks rentnikuks.

EfTEN Capital teatas, et tehingut finantseeris SEB Ühispank, kuid maksumust ei avaldata. EfTEN Capitali juhatuse esimehe ja osaniku Viljar Arakase sõnul on see ettevõttele teine tehing paari kuu jooksul.

„Turul on tekkinud teatud tuntus ja see võimaldab meil valida häid projekte, mille üheks oluliseks tingimuseks on kindlasti endise omaniku ja tulevase rentniku jätkusuutlikkus. Tugeva tootmisettevõttena aitab Premia Tallinna Külmhoone laokompleksi ost EfTEN-i profiili laiendada, me vaatame investeeringuid ärikinnisvarasse selle mõiste kõige laiemas tähenduses,” sõnas Arakas.

Premia Tallinna Külmhoone AS-i juhatuse esimehe Kuldar Leisi sõnul kasutab ettevõtte tehingust tekkinud rahavooge äritegevuse laiendamiseks Baltikumi turul. „Oleme jätkuvalt huvitatud turuosa laiendamisest Balti riikides ja tänasel päeval on kinnisvarast loobumine üks võimalusi äritegevuse edasist kasvu finantseerida. Meie arvates peavad paljud tootmisettevõtted endalt küsima, kas nad tahavad jätkata tootjate või kinnisvaraarendajatena,” sõnas Leis.

Tallinna Külmhoone ehitas laokompleksi 2002. aastal, laiendus valmis 2007. aasta detsembriks. Müüdud maaüksuse suurus on 18 773 ruutmeetrit.

Juuli keskel ostis EfTEN Capital esimese investeeringuna Võrus asuva K-Rauta ehitusmaterjalide poe.

EfTEN Capital on tänavu kevadel asutatud ärikinnisvara investeeringuteks loodud varahaldaja, mille asutasid ettevõtjad Olari Taal, Hannes Tamjärv, Peeter Mänd, Arti Arakas, Jaan Pillesaar ja Olav Miil. Ettevõtte nõukogu esimees on Hannes Tamjärv ja juhatuse esimees Viljar Arakas.

Premia Tallinna Külmhoone Grupp koos Leedus asuva Premia KPC ja Lätis asuva Premia FFL-ga on Baltikumi suurim jäätisetootja ja -müüja. Premia Tallinna Külmhoone kogukäibest annab jäätise müük 45 protsenti ja külmtoodete müük 55 protsenti

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474