Puuduv suitsuandur toob trahvi kaela

Tuleva aasta juulist on suitsuandur kõigis
majapidamistes kohustuslik ja selle puudumine ähvardab krõbeda trahviga. Praegu
on andurid olemas vaid kolmandikul Eesti peredest.

Päästeameti tuleohutuse järelevalve osakonna juhataja Kaur Kajaku sõnul tehakse enne järgmise aasta juulikuud inimeste seas kõvasti ennetustööd, kirjutas Postimees. Nõustamise ajal plaanivad nad teha 4000 kodukülastust, kus inspektorid räägivad anduri vajalikkusest, selle paigaldamisest ja tööpõhimõtetest.

Päästetöötajad ja inspektorid hakkavad andureid ka kontrollima – kõigepealt vaatab päästeamet üle olukorra kõigis vastvalminud hoonetes.

Järgmisel aastal, kui suitsuandur on juba kohustuslik, plaanib päästeamet külastada 3500 kodu üle Eesti. Kui ennetustöö ja varsti algava kampaania käigus ei ole inimesed endale andureid muretsenud, teevad inspektorid elanikule ettekirjutuse.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised