15. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hansapangast saab täna Swedbank

Täna algab nimevahetuse protsess, mille jooksul Hansapanga uueks nimeks saab Swedbank. Täielik üleminek ühtsele uuele nimele ja brändile on kogu Baltikumis plaanis lõpule viia sügiseks 2009, teatas pank.

„Nimevahetus ei too kaasa sisulisi muutusi ei klientide ega meie töötajate jaoks. Oleme alati tahtnud teha parimat panka Baltikumis ning kõik otsused – ka meie liitumine Swedbanki grupiga – on seda eesmärki teeninud. Nimemuutusest olenemata on meie eesmärgiks olla ikka turuliider ja parim tööandja,” rääkis Swedbanki grupi Balti panganduse juht Erkki Raasuke. „Jätkame sama ärifilosoofia ja väärtuste alusel, mis on Swedbanki grupi tegevuse aluseks juba mitu aastat.”

Swedbanki grupi juhi Jan Lidéni sõnul on Baltikum Swedbanki jaoks majanduse jahtumisest olenemata oluline piirkond. „Soovime Balti riikides edukalt tegutseda ka kaugemas tulevikus,” rääkis ta. „Swedbanki grupil on pikaajaline pangandusäri kogemus erinevates majandustsükli faasides, seega ei hirmuta meid ka praegune majanduse jahtumine Baltikumis – oskame sellises olukorras hästi toime tulla, pakkudes oma klientidele endiselt parimat teenindust ja laia tootevalikut. Swedbanki brändi keskmes on hea teenindus – meie peamine eesmärk on pakkuda alati parimat teenindust turgudel, kus tegutseme.”

Panga klientide jaoks ei too muutus kaasa mingeid täiendavaid kohustusi – kõik Hansapangaga sõlmitud lepingud ning neist tulenevad õigused ja kohustused kehtivad endisel viisil. Nimevahetuse protsess viiakse lõpule aasta jooksul. Esialgu vahetub panga bränd – see tähendab, et lähikuudel muutuvad panga nimi ja logo internetipankades, vahetatakse sildid pangakontoritel ning panga tooteid reklaamitakse edaspidi Swedbanki nime alt.

Panga juriidiline nimi muutub 2009. aasta kevadel. „Nii suure organisatsiooni nime vahetamine on protsess, mille juures tuleb arvestada paljude detailidega. Peame ennekõike silmas klientide huve – pank peab ka nimevahetuse ajal tegutsema sujuvalt ja pakkuma täisväärtuslikku teenust. Seepärast otsustasime nimevahetuse ette võtta samm-sammult ja viia kogu protsessi lõpule aasta jooksul,” kommenteeris Raasuke algavat protsessi.

Swedbanki ajalugu ulatub aastasse 1820, mil Göteborgis loodi Rootsi esimene hoiupank. Praegu tegutseb pangagrupp mitmetes riikides, teiste seas Rootsi, Soome, Norra, Taani, Hiina, Venemaa, Ukraina ja Balti riigid. Swedbanki grupis töötab üle 22 000 inimese. Kokku on Swedbanki grupil oma koduturgudel Rootsis, Eestis, Lätis ja Leedus enam kui 9 miljonit era- ja pool miljonit äriklienti. Swedbanki grupp omandas Hansapanga aktsiad sajaprotsendiliselt 2005. aasta kevadel. Swedbanki bränd loodi FöreningsSparbankeni ja Hansapanga koostöös 2006. aastal.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474