Multivara: nõuame täielikku ettemaksu

Võlgnikest kliendid sundisid Multivara
Transporti karmimaid tingimusi rakendama ja sajaprotsendilist ettemaksu
nõudma.

„On läinud päris palju hullemaks,“ kommenteeris firmade maksekäitumist Multivara Transport OÜ juhiabi Mare Leipsig.

Seetõttu on ehitusmasinate rentimisele spetsialiseerunud Multivara Transport seadnud sisse uued tingimused. „Alates tänasest kehtib meil uus kord: anname krediiti ainult lepingulistele klientidele, teistele on kõigile 100% ettemaks,“ selgitas just eile klientide maksekäitumist analüüsinud Leipsig.

„Olukord on hirmuäratav. Firmadel, kellel seni pole olnud probleeme arvete tasumisel, on sadade tuhandete kroonide suurused maksuvõlad. Peame võtma karmima hoiaku, sest ka meie võlgnike arv on kasvanud kolossaalselt. Esimesena saavad löögi buumi ajal loodud vähetuntud firmad,“ lisas ta.

Siiski tunnistas ta, et firma on ka ise vigu teinud ja tehnikat liiga kergekäeliselt välja rentinud. Siiski on olukord paranemas, sest Multivara vaatab järjest hoolikamalt, kellele oma masinaid annab. „Külastame internetti, vaatame maksehäireid, loeme kommentaare, kas kellelgi on rentnikuga probleeme olnud, kuidas töö kvaliteet on jne. Me ei saa igaühele teenust osutada, mis teha, aga nad pöörduvad mujale. Ei ole tulus tehnikat välja saata, kui selle eest raha ei saa. Las kopp parem seisab platsil, kui maksame töömehele palka, kütusefirmale raha ja siis meile ei maksta,“ lisas ta.

„Parem teeme püsiklientidele soodsaid pakkumisi kui küsime riskantsetelt klientidelt kõrgemat hinda,“ lisas ta. Firmal püsiklientidega siiani probleeme ei ole.

Krediidiinfo ASi Eesti ettevõtete maksekäitumise 2008. aasta esimese poole statistikast selgub, et kõige rohkem mõjutanud alla 10 töötajaga ettevõtteid - võlaprobleemidega väikefirmade arv kasvas aastaga 116 protsenti. Majandussektorite lõikes on maksehäiretega ettevõtete arv aastaga enim kasvanud ehitussektoris, kus kasv oli 72%, maksuvõlglaste arv on aastaga ehituses kasvanud 89%.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised