18. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Torustikuehitaja laieneb Lätti

Järgmisel nädalal alustab tööd Water Ser No-Dig vastasutatud Läti esindus, et olla kohal, kui seal europrojektid käima lähevad, ja liikuda edasi ka Leetu.

Esimese projektina hakkab rajama alltöövõtjana Ikškile asula veetorustikku.

Water Ser No-Dig tegevjuhi Urmas Laursoni sõnul teostasid siiani Lätis töid No-Digi Eesti brigaadid, kuid see oli majanduslikult üsna kulukas. “Usun, et kui ennast kohaliku esinduse näol Lätis sisse seame, paraneb meie juurdepääs Lätis elluviidavatele ehitusprojektidele oluliselt ja saame ajapikku kogu oma teenustevaliku Lätti laiendada,” ütleb Laurson. “Teisalt on meil võimalik katta Läti esinduse abil ka Leedu turgu - sealt on lähiaastatel tulemas palju suuremahulisi torustike ehitusprojekte,” lisab ta.

Water Ser No-Dig Läti brigaad komplekteeriti lõplikult augustis, siiani viibisid spetsialistid Eestis väljaõppel.

Praeguseks on Water Ser No-Dig investeerinud Läti esinduse vajalikku tehnikasse ligikaudu 5 miljonit krooni. Täna koosneb masinapark põhiliselt horisontaalpuurimis-seadmetest, mille abil on võimalik rajada uusi toruvõrke.

Plaanis on soetada Läti esindusele ka tehnikat, mida Eestis kasutusel ei ole. “Kahe väikeriigi seisukohalt on masinapargi dubleerimine mõttetu – hankides erinevatele riikidele erinevat tehnikat saame seadmeid jagada ja nii kulusid kokku hoida,” ütleb No-Digi juht.

Kuna nii Lätis kui Leedus algas europrojektide rahastamine võrreldes Eestiga mõningase viivitusega, on Laurson kindel, et laienemine Lätti hakkab juba järgmisel aastal kasumit tootma ning avab tee ka Leedu turule.

Water Ser No-Dig kuulub 1991. aastal loodud AS Water Serist kujunenud Water Ser Gruppi, mis lisaks No-Digile ning Eesti, Läti ja Leedu esindustele hõlmab ka OÜd Water Ser Ehitusjuhtimine. Gruppi kuuluvate ettevõtete peamisteks tegevusaladeks on vee-, kanalisatsiooni- ja gaasitorustike ehitus.

Water Ser Groupi 2007. aasta käive oli 475 miljonit krooni ning kasum 38,6 miljonit krooni. 2008. aasta esimese poolaasta käive on võrreldes möödunud aasta sama perioodiga kasvanud 25%, ulatudes 184 miljoni kroonini.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474