22. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubamaja rajab Viljandisse linna suurima ostukeskuse

Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS rajab Viljandi kesklinna ligikaudu 25 000m² pindalaga kaubanduskeskuse, mis avatakse 2011. aastal. Keskuse arhitektuurivõistlus viiakse läbi koostöös Viljandi linnaga.

Kaubanduskeskuse parima arhitektuurse lahenduse leidmiseks viiakse läbi arhitektuurivõistlus koostöös Viljandi linnaga, teatas ettevõte. „On väga hea, et aastaid tegevusetult seisnud kinnistul hakatakse tegutsema – Viljandi jaoks on olulised igasugused uued investeeringud,“ lausus Viljandi linnapea Kalle Jents.

„Loodame, et uus keskus tuleb arhitektuurselt huvitav ning kesklinna sobilik – teeme parima lahenduse leidmiseks kahtlemata koostööd. Kesklinna kvartalis on toimumas suured muudatused: ühelt poolt on käimas Turu kvartali detailplaneering, teiselt poolt lammutatakse vana vangla ning ka kõnealune Uku tn 1a krunt saavad uue näo. Linnale on väga oluline, et kesklinna piirkonda tekiks terviklik kaubandus- ja vaba aja veetmise ala.“

„Viljandis puudub siiani moodne ning tänapäevane laia kaubavalikuga ostukeskus – kuid 2011. aastaks rajame selle täiesti linna südamesse,“ lausus Tallinna Kaubamaja Kinnisvara ASi juhataja Peeter Kütt.

Peeter Küti sõnul on kaubandus- ja vaba aja keskusest olemas esialgne kavand. „Korraldame arhitektuurikonkursi, et leida olemasolevale esialgsele visioonile keskusest ka parim arhitektuuriline ning linnapilti sobiv lahendus.Loome keskusest mõnusa ning hubase kogunemis- ja kohtumiskoha,“ sõnas Peeter Kütt.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474