22. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasnamäel sai munitsipaalkvartal nurgakivi

Täna keskpäeval pani Tallinna linnapea Edgar Savisaar nurgakivi Lasnamäe linnaossa Raadiku tänava äärde kerkivale elukvartalile, mis toob juurde 1155 munitsipaalkorterit ja maksab 1,7 miljardit krooni.

Kvartali ja hooned projekteeris arhitekt Raul Kõllamaa arhitektuuribüroost RAP Arhitektid OÜ. Arhitekti sõnul polnud algul teada, et tegu munitsipaalkorteritega, tema planeeris näiteks 2- või 4-toalised normaalsed korterid. "Et tegu munitsipaalkorteritega, selgus alles hilisemas etapis," selgitas arhitekt, kirjeldades neid sõnadega suuremad ja väiksemad ning inimväärsed. "Terviklahendusena paiknevad 6-, 8- ja 15-kordsed hooned maa-alal sümmeetriliselt, kõrgemad keskel."

Savisaare sõnul võivad lisaks sundüürnikele sealt soodsa üüripinna saada noored pered, lastekodukasvandikud ja teised, kellele elamispinna turuhinnaga ostmine või üürimine üle jõu käib, vahendas Raepress. Lisaks üheksale korterelamule rajab arendaja ka uue tänavavõrgu, haljasalad ja mänguväljakud. Parkimiskohad on kavandatud enamasti hoonete soklikorrustele, et parkivad autod hoonetevahelist ala ei koormaks.

Esimeses etapis valmivad 420 korterit antakse linna kasutusse järgmise aasta septembriks.

Kvartali ehitab välja OÜ Raadiku Arendus, kes tegi eluruumide kasutusse võtmiseks korraldatud konkursil hinna poolest teise parima pakkumise. Raadiku Arenduse rajatud korterid antakse vastavalt lepingule Tallinna linnale 20-ks aastaks rendile.

Juulis ostis 50% OÜst Raadiku Arendus Jaanus Otsa ja Olaf Hermani kinnisvaraarenduse- ja investeerimisfirma Otsa Herman Grupp.

Otsa korterite rendisummasid ei öelnud. "Kuna ma täpselt ei mäleta, ei taha umbes öelda. Neid peaks Tallinna linna inimestelt teada saama," lausus ta.

Tallinna Linnavalitsuse lehe "Pealinn" andmetel on Raadiku projektis ehituse ruutmeetri hind viidud 13 500 kroonile.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474