Inglismaal kinnisvara hinnad kukuvad

Suurbritannia kinnisvarahinnad langesid
neljandat kuud järjest septembris käsikäes globaalse krediidikriisi
intensiivistumisega, kirjutab LHV analüütik Kristjan Kaar finantsportaalis.

Majade keskmine müügihind langes 1% võrreldes möödunud kuuga ehk 227.438-le naelale. Eelmisest aastast saadik on kinnisvara keskmine müügihind langenud 3.3%. Bank of England peaökonimisti Spencer Dale sõnul muutub olukord kinnisvaraturul veelgi halvemaks järgmise paari kuu jooksul. "Hinnatase langes kõige rohkem idapiirkonnas, kus kinnisvarahinnad odavnesid kuuga 5.3%. Kagupiirkonnas kukkus hinnatase 3.9%, kuid Londonis kallines kinnisvara 4% pärast 5.3%-list odavnemist augustis," osutab Kaar.

Confederation of British Industry raportis väljendati, et Suurbritannia majandus langes stagnatsooni juba juulis – majanduskasv seiskus teies kvartalis. Peaminister Gordon Brown võttis käesoleval kuul vastu seaduse, et kinnisvara ostja, kes ostab kinnisvara alla 175,000 naela riigile makse tasuma ei pea. Sellest hoolimata on uue kinnisvara ostunimekiri kinnisvara agentide sõnul tublisti lühenenud, kirjutab analüütik.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Maxima otsib KINNISVARA PROJEKTIJUHTI

Maxima Eesti OÜ

05. märts 2018

Bonava otsib ARENDUSE PROJEKTIJUHTI

Bonava Eesti OÜ

28. veebruar 2018

Uudised