25. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT: Elisa ei tunne intellektuaalse omandi õiguse põhimõtteid

EMT kommenteeris konkurendi Elisa katset taotleda parima leviala kaubamärki, et nende idee pole väga perspektiivikas ning on üllatav, et konkurent ei tunne piisavalt intellektuaalse omandi õiguse põhimõtteid.

EMT avalike suhete juht Kaja Pino vahendas ettevõtte seisukohta, et muidugi võib alati esitada taotluse midagi kaubamärgina registreerimiseks ja sel teemal endale tähelepanu tõmbamiseks pressiteate teha. Kuid tõenäoliselt ei ole katse registreerida „Parim leviala“ kaubamärgina väga perspektiivikas ning on üllatav, et meie konkurent ei tunne piisavalt intellektuaalse omandi õiguse põhimõtteid.

"Näiteks ei saa registreerida tähist, mis koosneb üksnes teenuse kvaliteeti või teenuse teisi omadusi näitavatest /kirjeldavatest tähistest - „Parim leviala“ kirjeldab ju aga üksnes leviala kvaliteeti. Lisaks ei saa registreerida tähist, mis koosneb üksnes tähisest/andmetest, mis on muutunud tavapäraseks keelekasutuses," väidab EMT.

"Üldiseks vastuseks Elisale ütleks, et pigem oleks vaieldav Elisa enda väide nende parima levi kohta, sest Elisa tugineb oma väidetes enda tellitud ühekordsetele uuringutele X linna Y punktis GSM-võrgus. Tallinnas kasutasid nad Tehnilise Järelevalve Ameti uuringut, kuid TJA on seejärel avalikult ja ametlikult teatanud, et ei nõustu Elisa tõlgendusega nende leviala paremuse osas," vahendas ettevõtte esindaja.

"EMT parima leviala väide tugineb argumentidele, mida ükski konkurent ei saa vaidlustada: EMT-l on ainsa mobiilioperaatorina kogu Eestit kattev EDGE võrk ja suurim 3,5G võrk. Tänapäeva mobiil ei tähenda ju ammu enam ainult rääkimist ning leviala ainult GSM-levi."

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474