1Partneri juht: oodata on igavaid aastaid

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin
Vahteri sõnul on kinnisvaraturul oodata igavaid aastaid, sest hinnad lõpetavad
20-30% kõikumise.

"Põhimõtteliselt on hr. Oberschneideri öeldu õige. Samas on ennustamine tänamatu tegevus," kommenteeris 1Partner Kinnisvara tegevjuht Martin Vahter Paul Obeschneideri eilset esinemist Äriplaani konverentsil.

"Öeldust võib jääda mulje, justkui kinnisvarahinnad võiksid ainult langeda või tõusta. Tavaarusaam kinnisvaraturu kogemusest on, justkui 20-30%lised aastased hinnakorrektuurid oleks normaalne nähtus ja kõik, mis on alla selle, ei ole märkimisväärne," sõnas Vahter.

"Usun, et järgnevad aastad tulevad tunduvalt igavamad kui seni oleme harjunud. Hinnad on enam-vähem stabiilsed. Jagan ka seda seisukohta, et mõnede objektide, näiteks detailplaneeringuta kinnistute, puhul on tõepoolest hinnalangus veel ees. Samas on ka see õpikutarkus, et maa on kõige spekulatiivsem vara. Teisest küljest toon hiljutise näite, kus 1,6 miljoni kroonise korteri hind Tallinnas Kristiine linnaosas kerkis mitme ostja pakkumise tulemusena 30 000 krooni. Seega oli hinnakasv peaaegu 2%. Tavainimese jaoks on hinnatase järgmised paar aastat stabiilne," rääkis Vahter.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised