28. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majaostjale väikeautot lubanud arendaja pankrotistus

Reedel kell 15 kuulutas Harju maakohus välja Patika ja Karla küla elurajoonide arendaja Askas Ehituse pankroti, kes 2007. aasta kevadel majaostjale tasuta väikeautot lubas.

"Kohtuotsus kuulub viivitamatult täitmisele," avaldas kohus Ametlikes Teadaannetes ja nimetas pankrotihalduriks Katrin Prüki. Kohus otsustas samas, et 21. oktoobril võetakse Askas Ehituse juhatuse liikmelt Aleksei Seredalt võlgniku vanne. Samal päeval peetakse ka võlausaldajate üldkoosolek.

2007. aasta mais lubas arendaja Patika majaostjale kauba peale Toyota Aurise. Maja hind oli toona 3 480 000 krooni. Kolmeukselise Toyota Aurise hind algas 219 900 kroonist ja viieukselise oma 236 500 kroonist.

Kuna ostjaid ei tulnud, alandas Askas Ehitus juba paar-kolm kuud hiljem majade hinda ligi poole miljoni krooni võrra.

Juunis reklaamis maakler Patikale ehitatud Fibo plokkidest maja: "Uus hind!!! Müüa Tallinna külje all kiiresti arenevas Patika uuselamurajoonis 2007 a kevadel valminud elumaja. Tallinna kesklinna pääseb vaid 15 minutiga! Sobib perele, kes hindab looduslähedast ja lapsesõbralikku keskkonda. Maja on ehitatud Fibo plokist. Majas on elutuba koos avatud köögiga ja kolm magamistuba. Lisaks saunaruumid ja kinnine garaaž. Elutoast võimalus pääseda terrassile (18 m2), kust avaneb vaade alla orule. Paigaldatud ioonpõrandaküte. Krundil tehtud haljastustööd ja külvatud kultuurmuru. Maja ette paigaldatud uuni kivi. Asfaltkattega tänavad ja tänavavalgustus. Hind 2 999 000.-"

Novembriks oli Patika 13 majast kõik peale ühe müüdud. Samas langetas Askas Ehituse osanik Aleksei Sereda Karla külasse jäävate Lodjapuu tee ridaelamubokside hinna 1,3 mln kroonile. Ridaelamubokse müüdi musta karbina.

"Müün odavamalt seetõttu, et see on muutunud ballastiks, segab teisi, huvitavamaid projekte," selgitas Sereda Äripäevale. Ta muutus aga kohe valvsaks, kui ajakirjanik küsis firma pangakohustuste kohta. Tol hetkel oli Askas Ehitusel 17 miljoni krooni ulatuses lühiajalisi laene. Müümata bokside eest oleks ta teeninud vaid 10 miljonit krooni.

Laenu- ja liisingumakse häired ilmusid Krediidiinfosse riburada pidi tänavu suvel. Hetkel on neid kahekümne tuuris. Lisaks on Askas Ehitus võlgu Intrum Justitia, Julianus Inkasso ja Incure Inkasso Agentuuri klientidele, geodeetiliste tööde ning turvateenuste eest. Askas Ehituse maksuvõlg ületab 2,5 miljonit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474