Arstide palk tõusis aastaga 28%

Tänavu märtsis said arstid keskmist
brutopalka koos lisatasudega 26 291 krooni, aastaga tõusis arstide palk 28%
võrra. Õdede palk tõusis aastaga aga 40% võrra. Märtsis teenisid õed koos
lisatasudega brutopalka 14 000 krooni.

Tervise Arengu Instituudi poolt läbiviidud tervishoiutöötajate palgauuringu põhjal on arstide palk 2,1 korda kõrgem kui riigi keskmine palk, mis statistikaameti andmetel oli 2008. aasta I kvartalis 12 337 krooni.

Täis- ja osalise tööajaga töötavate arstide keskmine brutotunnipalk ilma lisatasudeta 2008. aasta märtsis oli 137 krooni. Tunnipalga mediaan oli 123 krooni, mis näitab, et pooled arstid teenisid rohkem ja pooled vähem kui 123 krooni tunnis. Palgatõusust võitsid peamiselt need arstid, kes varem kuulusid pigem madalama palga saajate hulka. Seda näitab mediaani kiirem tõus võrreldes keskmise palgaga. Kõige kõrgem keskmine kuupalk oli piirkondlikes haiglates töötavatel arstidel (34 406 krooni) ja kõige madalam ambulatoorse taastusravi asutustes töötavatel arstidel (18 326 krooni).

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised