Jõhvi investorid ehitavad Venemaale kaubanduskeskust

Ida-Virumaa ettevõtjad, kes on pool Jõhvit
kaubandushiidusid täis ehitanud, üllatavad nüüd Venemaal asuva Kingissepa
elanikke kohaliku mõõdupuu mõistes hiiglasliku kaubanduskompleksiga
kesklinnas.

Eesti investorid on paigutanud miljoneid kroone kõrge tara taha peidetud Kingissepa kesklinnas asuva kaubandus- ja meelelahutuskeskuse Nord ehitusse, kirjutas Põhjarannik.

Eesti firma Marketon Baltic investeerib kaubanduskompleksi Nord ehitusse, millest saab suurim Kingissepas - 50 000 elanikuga rajoonikeskuses Leningradi oblastis, 25 kilomeetri kaugusel Eesti piirist. Kohalikud elanikud, kes juhatasid Põhjarannikule teed tugeva piirdeaiaga ümbritsetud ehitusplatsile, märkisid ära platsi suuruse, tõsi küll, selle Eesti päritolust polnud nad teadlikud.

OÜ Marketon Baltic tegeleb 2004. aastast Jõhvi kaubanduspindade ehituse ja arendamisega, 2006. aastast asus aga Kingissepa kallale. Investeerimisobjekt on kaubandus- ja meelelahutuskeskus Nord, mille esimese tiiva ehitust lõpetatakse praegu Oktjabrskaja ja Bolðaja Sovetskaja tänava ristumiskohas. Ühtekokku küündib kaubandus- ja meelelahutuskeskuse pindala 20 000 ruutmeetrini.

Nordi kaheetapilisse ehitusse investeeritakse ligikaudu 20 miljonit dollarit (umbes 230 miljonit krooni). Kaubanduskeskuse omanik on Venemaa kompanii REK, selle asutajaks OÜ Marketon Baltic kõrval sai kohalik ettevõtja Nikolai Lobkov.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised