Koondamisega hoiab välisministeerium kokku 4 miljonit aastas

Välisministeeriumi hoiab 26 peamaja töötaja
koondamisega kokku neli miljonit krooni aastas, rahandusministeerium teatas
täna, et 27 juhi ametikoha koondamisega hoitakse kokku miljon krooni kuus.

„Kokkuhoidu planeerides arvestati, et mitu välisministeeriumi osakonda on juba varem töötanud alamehitatuna. Koondada sai vaid nendes struktuuriüksustes, kus mehitatus oli seni parem ning esmajoones seda, millise ametikoha ülesandeid oli võimalik jagada teiste sama üksuse töötajate vahel nii, et töö ei kannataks, sest tööülesanded tuleb täita allesjäävatel töötajatel,“ vastas välisministeeriumi pressisekretär Helen Rits aripaev.ee küsimusele, kuidas osutus võimalikuks koondada 26 töötajat.

Ritsi sõnul püüti välisministeeriumis esmalt leida võimalusi organisatsiooni struktuurimuudatuste abil. "Näiteks liitsime arhiivi ja raamatukogu, kaotasime tõlkebüroo, ei täitnud võimalusel vakantseid ametikohti, vaid jagasime töö olemasolevate inimeste vahel ja kaotasime need ametikohad," tõi ta ümberorganiseerimisest näiteid.

Uurides, kas sellega koondamised piirduvad või on lähiajal lisa oodata, vastas pressisekretär, et rohkem koondamisi ministeeriumil plaanis ei ole.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised