12. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Posti nõukogu kaalub kolme kinnistu võõrandamist

Eesti Posti nõukogu esimees Meelis Atoneni sõnul on juhatus saanud korralduse üle vaadata ettevõtte kinnisvaraportfell ja müüa need hooned, mida ettevõte oma põhitegevuseks ei vaja.

Tuleva teisipäeval kogunev ettevõtte nõukogu arutab korralisel istungil Põlvas, Võrus ja Otepääl asuvate kinnistute võõrandamist. Atoneni sõnul on juhatus saanud korralduse üle vaadata ettevõtte kinnisvaraportfell ja müüa need hooned, mida ettevõte oma põhitegevuseks ei vaja, teatas ettevõte.

„Põlva, Võru ja Otepää elanikud ei pea muret tundma, et kinnistute võõrandamisel postkontorid nendest linnadest kaoksid. Eesti Post soovib liikuda kaasaegsetele rendipindadele, mis paiknevad kohtades, kus käivad inimesed, “ lisas Atonen

Atonen märkis ka seda, et hetkel on Eesti Postil käimas kogu ettevõtte kinnisvarapoliitika väljatöötamine, mis valmib veel sellel aastal. „Kindlasti ei jää Põlva, Võru ja Otepää kinnistud viimasteks, mida võõrandatakse. Eesti Postil on lähiaastatel vajadus investeerida põhitegevusse pea 400 miljonit krooni,“ kommenteeris Atonen.

Eesti Posti omandis on kinnistu asukohaga Põlva, Kesk tn 19 (2025,3 m²). Kinnistul asuva hoone kasutamine on ebaefektiivne ja kulukas kuna hoone vajab kapitaalremonti ning ruumiplaan ei vasta tänastele Eesti Posti vajadustele postiteenuse osutamisel.

Võrus, Jüri tn 38A asuva kinnistu (2843 m²) võõrandamisega vabaneb Eesti Post hoone ülalpidamiskuludest ning edaspidi jääksid ettevõtte kanda ainult üüripinnaga seotud kulutused. Hetkel on ka II korruse ruumid mahus ca 487 m2 tühjad, mis vajavad kapitaalremonti arvestades muinsuskaitse nõudeid.

Otepääl, Lipuväljak 24 asuvas Eesti Postile kaasomandina (49,65 %, 653 m2) kuuluval kinnistul tegutseb täna Otepää postkontor. Kinnistu teine kaasomanik on AS Elion Ettevõtted. Eesti Post ei kasuta oma hooneosa optimaalselt, mis tuleneb mittefunktsionaalsest ruumiplaanist. Kinnistu võõrandatakse avaliku enampakkumise korras koos Elion Ettevõtted AS-i kinnistuga.

Peale nõukogu otsuse kinnitamist soovib Eesti Posti juhatus võimalikult kiiresti kolme kinnistu enampakkumise välja kuulutada, et veel sellel aastal ostu-müügi lepinguteni jõuda.

Eesti Post tegeleb hetkel ka Tallinnas, Narva mnt 1 ja Tartus, Vanemuise 7 kinnistute võõrandamisega.

Ettevõtte kinnisvaraga seonduvad teemad on nõukogu otsustuspädevuses. Eesti Posti nõukogusse kuuluvad Meelis Atonen (nõukogu esimees), Tauno Tuula, Toomas Leito, Reet Roos, Mario Lambing, Erich Teigamägi ja Indrek Raudne.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474