Koppel: laenupidu niipea ei tule

Nädalavahetusel kohtusid maailma
riigijuhid, et leida rahanduskriisile lahendus. SEB privaatpanganduse strateeg
Peeter Koppel leiab, et poliitikute lubadustel on jumet.

"Enamik meetmeid on suunatud pankadevahelise usalduse taastamisele, sest selle puudumine oli lühiajalise laenuturu sisuliselt külmutanud. Otsiti süsteemi nõrgemaid lülisid ning kardeti, et mõni suurem tegija võib veel uppi lennata," vastas Koppel Postimehe küsimusele, milline mõju võib olla riigijuhtide nädalavahetusel kokku lepitud abinõudel.

Koppeli sõnul peab krediidikriis peab praegusel kujul ilmselt päris kiiresti lõppema, sest selline olukord, kus ka täiesti krediidikõlblikel ettevõtetel on probleeme laenu saamisega, on erakordselt tõsine. "Kui riigid koostöös suudavad usalduse taastada, võib tõesti kuuldavale lasta tõsise kergendusohke. Kuid samas peab siiski nentima, et sellist laenupidu nagu viimastel aastatel ei tule ilmselt tükk aega," ütles Koppel.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised