14. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sifi staadionierastus ootab viimast heakskiitu

Endel Siff tahab erastada Tallinna kesklinnas Snelli pargis asuva maa, kus praegu asub staadion, mille Siff oma raha eest korda tegi ja praegu kaheksale ümberkaudsele koolile tasuta kasutada on andnud. Puudu on veel Harjumaa keskkonnateenistuse seisukoht maa erastamise kohta.

Endel Sifi firma Personal Power investeeris mullu staadioni remonti 53 mln krooni ning ideaalis näeks Siff, et praegu linnale kuuluv maa oleks tema oma.

Power Pointi 2007. aasta majandusaasta aruandes seisab, et ettevõte tahaks maa enda omandisse saada veel sel aastal. Seda selleks, et rajada staadionile elektrivalgustus, mis tagaks sportimisvõimaluse ka pimedal ajal, suurendades nii külastajate arvu 2500 inimeseni nädalas.

Endel Siffi sõnul oleks kinnistu erastamine asja loomulik jätk. „Nii kaua, kui mul raha on, nii kaua jätkavad lapsed ka staadionil sportimist,“ kommenteeris Siff. „Tean, et linn erastamise suhtes jõudnud seisukohale ja asi on saadetud edasi Harju maavalitsusse. Millises järgus erastamise protsess on, seda ei oska ma öelda kuna otseselt sellega ei tegele,“ rääkis ta.

Siff lisas, et kuna talle kuulub kõik, mis kinnistul on, oleks loogiline ka omada kinnistut.

Maaameti maaerastamise osakonna juhataja asetäitja Monika Pihlaku sõnul on linn teinud kõik erastamiseks vajalikud eeltoimingud ära. „Määrasime maa ning vaatasime spetsialistidega üle kinnistule rajatud ehitised. Sellega on kõik korras,“ sõnas Pihlak. Ametniku sõnul on menetluse järg Harja maavalitsuses.

Kinnistut saab erastada vaid ehitiste omanik, kelleks on siis antud hetkel Sifi ettevõte Personal Power. Kinnistu hinna määrab kohalik omavalitsus maamaksustamishinna järgi ning maavanem teeb selle alusel korralduse, mida on võimalik ka vaidlustada. Kui hinna osas on kokkuleppele jõutud, sõlmitakse ostjaga müügileping.

Harju maavalitsuse pressiesindaja Kaarel Kose sõnul on kohalik omavalitsus ehk Tallinna linn määranud kinnistu Toompuiestee 24A hinnaks 1,1 miljonit krooni. Kose täpsustas, et kõne all olev maatükk on 95% ulatuses üldmaa ning 5% ärimaa.

Kas ja millal Siff staadionialuse maa erastada saab, on siiski veel küsimärgi all. „Praegu ei oska me veel öelda, kas müügilepingut on üldse võimalik sõlmida, sest ootame Harjumaa keskkonnateenistuse seisukohta antud maa erastamise kohta, kuna objekt asub Toompargis ja selle valitseja on Harjumaa keskkonnateenistus,“ sõnas Kose. „Kui antakse nõusolek, teeb maavanem korralduse, mille alusel maa eest makstakse ja seejärel sõlmitakse maa müügileping.“

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474