Paldiski pääses hiigelplahvatusest

Sõdurite hooletus oleks Paldiskis
korraldanud tõelise käraka, mis pühkinuks pool linna maamunalt. Õnneks jõudis
korrapidaja kasarmu relvapuhastusruumis tuld võtnud miinikasti aknast välja
visata, kirjutab Õhtuleht.

Esmaspäeval kell 11.19 teatati häirekeskusele, et Paldiskis Rahuoperatsioonide Keskuse (ROK) laos läks tuli lahti ja kärgatas plahvatus. Keskusest kõigest 500 meetri kaugusel on suur naftasadam, sõjaväeosa territooriumil ka lahingumoonaladu – kui kogu see püssirohutünn oleks tule otsa saanud, võinuks pöörane ilmkärakas pool linna maamunalt pühkida.

Relvapuhastusruumis oli iseenesest süttinud miinipilduja valgustusmiinide pürotehniline segu ehk üliohtlik ja -mürgine valge fosfor. Õnneks andis relvapuhastusruumi tuletõrjesignalisatsioon kohe häiret, korrapidaja tormas koos abiga alarmi peale kohale ning viskas leegitseva miinikasti aknast välja. Seega jäi halvim ära.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised