Rüütmanni firma kapitalist haihtus üle 6 mln krooni

Võlakirjade lunastamisega kimpu jäänud TR
Majade tütarfirma Margea Investi omakapitalist haihtus septembris üle 6
miljoni krooni, selgub äriregistrist.

Veel septembri alguses ulatus Margea Investi omakapital 6,75 miljoni kroonini. 24. septembril ilmus äriregistrisse kanne osakapitali vähendamise kohta 40 000 kroonini. 6. oktoobril kasvas Margea Investi osakapital 160 000 kroonini.

Margea Invest oma võlausaldajaid Ametlikes Teadaannetes osakapitali vähendamisest ei informeerinud. Eesti seaduste järgi on selline vangerdus võimalik üksnes siis, kui firma vähendab omakapitali kahjumi katmiseks.

Samas pole äriregistris Margea Investi 2007. aasta majandusaruannet, kust võiks ettevõtte mulluseid majandustulemusi vaadata. 2006. aastal oli Margea Investi müügitulu 1,1 miljonit krooni ja kahjum pisut alla miljoni krooni.

TR Majade võlakirjad omandanud SEB Panga nõudel kuulutas kohus oktoobri algul välja Toomas Rüütmanni pankroti. TR Majade pankrotiküsimuse otsustab kohus selleks reedeks, 17. oktoobriks. Seda pankrotti nõuab samuti SEB Pank.

Samal ajal nõuab Toomas Rüütmann oma endise äripartneri Urmas Põllu pankrotti ja kohtutäitur müüb Põllu firmale PP Int Grupile kuuluvaid kinnistuid Tallinnas Maarjaheina tänaval.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised