16. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juske: uut omanikku pole põhjust varjata

Tallinna opositsioonierakonna esindaja Jaak Juske sõnul pole linnal kindlasti põhjust varjata uut omanikku, sest tegu on linnale oluliste objektide ehk koolimajade haldajaga.

„Ei tea, kas see nüüd linnale üllatusena tuli. Kui lepingutingimused kõik samaks jäävad, siis pole praegu põhjust muret tunda. Kui uuel omanikul peaksid uued ettepanekud olema, tuleb sellest rääkida. Oleme algusest peale selle skeemi suhtes väga kriitilised olnud, sest see läheb linnale väga kalliks maksma,” ütles sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna esimees.

Juske tuletas meelde, et linnale oleks tunduvalt soodsam, kui linn võtaks laenu 10 kooli remondiks, mitte ei rendiks koolimaju välja. Täna maksab linn ettevõtetele väga korraliku kasumi peale, lisas poliitik.

„Põhimõtteliselt saab alati algatada läbirääkimisi. Linnavalitsus küsis volikogult mandaati konkursi läbiviimiseks. Opositsioon taotles tookord, et volikogul oleks õigus näha konkursi tulemusi enne, kui hakatakse lepingule alla kirjutama. Aga sellega Keskerakond nõus ei olnud, mis tekitas kahtlusi,” arutles Juske võimaluse üle, kas lepingu tingimusi saab muuta.

Kalev teatas börsile, et tema tütarettevõte Kalev REC müüs koole remontiva osaühingu BCA Center 70 miljoni krooniga. Ekspressi andmetel oli ostjaks osaühing Raldon, kelle peremeheks on Oliver Kruuda hea sõber ja kooliaegne pinginaaber Mati Tusov.

BCA Center osaleb viie Tallinna kooli renoveerimises ja haldamises. Praeguseks on Tallinna linnale üle antud kolm renoveeritud koolimaja, kaks korda tehtud koolimaja antakse üle novembris. Müügi põhjuseks oli vajadus vähendada kontserni intressimakseid ja seda nõudsid Kalevilt piimandusettevõtete ostu finantseerivad pangad.

Müügilepingu kohaselt tohib Kalev REC ühe aasta jooksul koolide remondifirma tagasi osta. Tagasiostu tähtajani peab ostja remondifirma müügi ja koormamise tehinguid, osakapitali, põhikirja ja juhtorganite muutmist kooskõlastama Kalev RECiga.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474