17. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohus algatas TR Majade pankrotimenetluse

Viru maakohus algatas täna SEB Panga nõudel võlakirjad lunastamata jätnud TR Majade pankrotimenetluse. Firma kuulub auto- ja kinnisvaraärimehele Toomas Rüütmannile.

Viru maakohus määras TR Majade ajutiseks pankrotihalduriks Oliver Ennoki ja järgmiseks kohtuistungi ajaks 18. novembri.

Oktoobri algul kuulutas Harju maakohus SEB nõudel välja Toomas Rüütmanni kui eraisiku pankroti. Mehe kohustused ulatuvad 240 miljoni kroonini, kuid vara on tal vaid 36 miljoni krooni kandis ning seegi pole likviidne.

Kõikides oma hädades panku süüdistav Rüütmann nõuab aga oma kauaaegse äripartneri Urmas Põllu pankrotti, kelle uljaid laene ta oma varaga tagas.

Varasemast on teada, et Rüütmann kasutas võlakirjaemissioonilt hangitud raha Kommest Auto tagasiostuks, kuid sattus majanduse jahtumise ning liialt suurejooneliste äriplaanide tõttu makseraskustesse.

Rüütmann varjas oma äride tegelikku seisu kaua, kuid asi läks suure kella külge, kui TR Majade tütarfirma pidi Rakvere uue kaubanduskeskuse valmimise nimel müüma Põhjakeskuse kinnistud.

Kobe Invetsmentsi partnerid Veljo Kuusk ja Kaire Kopli tunnistasid aripaev.ee-le, et pangad keeldusid Rüütmanni äriprojektide finantseerimisest juba mullu detsembris. Algselt lootis Rüütmann lunastada TR Majade võlakirjad Põhjakeskuse müügist.

Kinnistute omandamise käigus maksis Kobe Investments kinni rohkem 20 miljonit krooni Urmas Põllu võetud laene.

Septembris teatas Rüütmann, et arestis aasta alguses müüdud Põhjakeskuse kinnistud ja nõuab nüüd kaubanduskeskust omale. Samas oli Põhjakeskuse kinnistutele seatud käsutamise keelumärge Renaldo Investi kasuks, mille omanik on äriregistri andmetel kinnisvaramaakler Martin Sillandi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474