Eesti Post mures kirjakastide lõhkumiste pärast

Sel aastal on üle Eesti lõhutud ja soditud
ligemale 500 kirjakasti. Ettevõte keskendub senisest tõsisemalt kirjakastide
kallal vandaalitsejate tabamisele, teatas Eesti Post.

Postiteenuste divisjoni juhi Jaan Vainulti sõnul on iga kirjakast vajalik ja selle rahaline väärtus ei ole mitte väike. „Eestis on ligemale 3500 kirjakasti, mis paiknevad üle vabariigi. Kui arvestada asjaolu, et aasta algusest tänaseni on rikutud või lõhutud ligemale 500 kirjakasti, siis teeb see päevas ca 2 kirjakasti, mis on väga palju. Iga inimese jaoks on oluline, et tema saadetud kiri kohale jõuab. Sellised juhud, kus post kirjakastis huligaanitsejate tegevuse tagajärjel hävineb on küll harvad, aga iga personaalne saadetis peab jõudma saajani ning vajab kaitset,“ lisas Vainult.

Vainult tõi välja ka asjaolu, et sügis-talvine pime aeg on periood, kus sellised intsidendid kõige enam aset leiavad. „Enamus juhtumeid oleme registreerunud just ajavahemikul oktoobrist-veebruarini. Viimane suurem kirjakasti sodimine toimus Väänas, seda kirjakasti taastada enam ei õnnestunudki,“ kommenteeris olukorda postiteenuste divisjoni juht.

Piirkonnad, kus kirjakastidega esineb rohkem probleeme on Tallinn (kesklinn ning Lasnamäe), Saku, Tartus Raadi ja Ropka linnaosa, samuti Pärnu ja Kohtla-Järve.

Eesti Post palub kõikidest kirjakastide lõhkumisjuhtudest anda teada klienditeeninduskeskuse telefonil 661 6616 või e-mailie info@post.ee.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised