23. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB: oleme valmis laenukahjumite võimalikuks suurenemiseks

SEB juht Eestis Ahti Asmann kommenteeris kolmanda kvartali tulemusi, et tegevuskasumi vähenemise põhjuseks on üldprovisjonid, mida pank on teinud, et olla valmis laenukahjumite võimalikuks suurenemiseks.

"SEB Eesti tulemusega võib rahule jääda, kuna hoolimata majanduse jahenemisest on panga tulu põhitegevusest jäänud stabiilseks. Tegevuskasumi vähenemise põhjuseks on üldprovisjonid, mida pank on teinud, et olla valmis laenukahjumite võimalikuks suurenemiseks," ütles Asmann.

"Käesolev aasta on näidanud, et SEB konservatiivne krediidiriskide hindamine on ennast õigustanud," lisas ta.

"Oleme suutnud vähendada spetsiifiliste laenukahjumite hulka, mille jaoks tegime aasta alguses eraldisi. Heameelt teeb see, et kolmandas kvartalis suurenes jõudsalt igapäevaselt SEBs arveldavate klientide hulk - põhjuseks SEB unikaalne paketipõhine igapäevapanganduse pakkumine," rääkis Asmann.

SEB tegevuskasum Eestis oli ajavahemikul jaanuarist septembrini 2008. aastal 532 miljonit Eesti krooni, millest 350 miljonit teeniti kolmandas kvartalis.

SEB üheksa kuu tegevuskasum Eestis oli 532 miljonit Eesti krooni (1 241 mln), mis on 57 protsenti vähem võrreldes sama ajavahemikuga eelnenud aastal. Üheksa kuu tulu oli 2 025 miljonit Eesti krooni (2 060 mln), mis on vähenenud 2 protsendi võrra. Laenukahjumi eraldis kasvas 638 miljoni Eesti kroonini (40 mln), neist 24 miljonit lisandus kolmandas kvartalis. Laenumaht kasvas 6 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ning hoiused kasvasid eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 2 protsenti.

SEB Grupi tegevjuht ja president Annika Falkengren ütles, et SEB on hoidnud praegusel keerulisel ajal tugevat kapitaliseeritust ning pangal on hea ligipääs täiendavale kapitalile.

"Seega on pank saanud pühenduda tavapärasele äritegevusele ning kliendisuhete tihendamisele. Ma usun, et uues finantskeskkonnas näeme me sujuvat tagasipöördumist traditsioonilise panganduse juurde, mis sobib hästi kokku SEB strateegiaga, mis on rajatud tugevale alusele ja pikaajalistele kliendisuhetele,“ lisas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474