27. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soodsad hinnad tekitavad taas huvi

Välismaalased tunnevad üha soodsamaks muutuvate hindadega Eesti kinnisvaraturu vastu taas huvi ning on valmis investeerima siinsesse üüriturgu.

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani kinnitusel on turul välismaalastest strateegiliste investorite hulk jälle olemas. "Neile loevad ainult numbrid, mitte emotsioonid. Ja numbrid lähevad iga päevaga paremaks," kostab Sooman.

Sooman räägib, kuidas käis kolm nädalat tagasi Kreekas sealsetele pankuritele Eesti kinnisvaraturust ettekannet tegemas. Pärast ettekannet ütlesid pankurid, et kui asjad on tõesti sellised, nagu jutu järgi mulje jäi, siis tahavad nad siinsele turule siseneda, jutustab Sooman. Soomani sõnul tunnevad siinse kinnnisvara vastu väga palju huvi ka slaavi päritoluga investorid. Huvi tuntakse peamiselt kassavoo objektide, st büroo-, kaubandus- jm pindade vastu, mis on juba üürilepingutega kaetud ning kust on seeläbi võimalik üüritulust raha tagasi teenida.

Ka Uus Maa Kinnisvarabüroo tegevdirektori asetäitja Andrus Soonsein möönab, et praeguseks on hinnad langenud ja tekkinud on ka investoreid, kes soovivad oma portfelli pikaajalise investeeringuna Tallinna likviidsete piirkondade kinnisvara, mida välja üürida. Eraisikuna kinnisvara ostvaid välismaalasi on siiski veel vähe. Põhjuseks ebastabiilne aeg Eesti kinnisvaraturul kui ka ülemaailmne likviidsuskriis. Raha ei laenata kergekäeliselt ei Eestis ega ka mujal. Välismaalaste tehingud on praegu peamiselt korteritega.

Kõige pessimistlikumalt näeb välismaalaste huvi Eesti kinnisvaraturu vastu Ober-Haus Kinnisvara tegevdirektor Katrin Klein-Näppi. "Tundub, et Eesti on oma varasema atraktiivsuse kaotanud, põhjuseks üldine elukalliduse tõus ja majanduslangus," lausub ta. Investeeringuks tema kinnitusel Eestist kinnisvara ei osteta. Välismaalaste tehingutes domineerivad üüritehingud.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474