30. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sauk: mitmed objektid juba seisavad

YIT Ehituse juhatuse esimehe Priit Sauki sõnul pole küsimus ehitusturul enam selles, mida toob endaga kaasa selle aasta lõpp, vaid pigem uus aasta tervikuna, sest osal ettevõtetel juba praegu objektid n-ö seisavad.

Ettevõtte juhi sõnul vähenevad uuel aastal enamikul ettevõtetel mahud, teiste hulgas ka YITil. Võimalik, et mõned ettevõtted peavad ka oma projektid külmutama. „See sõltub tellijate poolelt muidugi, kuid olen turul kuulnud, et mitmed objektid juba praegu seisavad,“ lausus Sauk.

YIT ehituse juhi Priit Sauki sõnul on ettevõtte kolmas kvartal olnud huvitav. „Selle aasta lõpus on kindlasti tegemist väikese käibe langemisega ja kasumlikkuse teemal ei tahaks üldse spekuleerida,“ kommenteeris Sauk YITi tulemusi kolmandas ja neljandas kvartalis.

Paljud ettevõtted hetkel koondavad töötajaid ning vähendavad kulutusi, et olla efektiivsemad. Sauki sõnul on kõik see toimumas ka YITis. „Ma arvan, et peame käituma samamoodi, nagu käitub turg. Vastavad tegevused käivad,“ lausus Sauk ning lisas, et numbrit, kui palju plaanitakse töötajaid vähendada ta välja öelda ei soovi.

Kuigi keskkond tervikuna on Sauki sõnul halvenenud, siis ta loodab veel, et seis muutub siiski paremaks. Kuid enne 2010. aastat pole ehitusturul paranemise märke tema sõnul loota. Samuti pole tõenäoline, et see taastumine toimub kiirelt.

Facio Ehitus teatas eile, et 9 kuu müügitulu kasvas 749,2 mln kroonini ja kasum majandustegevusest oli 52,1 mln krooni. Facio Ehituse juhatuse esimees Toomas Tromp arvas, et ettevõtte käive suureneb sellel aastal mullusega võrreldes ca 6%, kasumlikkuseks jääb 6-7% (mullu 8%).

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474