31. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõrkvere elanikud ei luba põllule ehitada

Kõrkvere elanikud vaidlustavad Tiidu maaüksuse detailplaneeringu vastuvõtmise, kuna see näeb ette arendustegevust põllumaal, mis hävitab ajaloolise külamiljöö, kirjutas Oma Saar.

“Vald on vastu võtnud määruse, et põllumaale ja metsa ei ehitata, ja tahame, et nad sellest ka kinni peaksid,” ütles Oma Saarele Kõrkvere Pärdi talu esindaja Martin Sepp.

Pöide vallavolikogu võttis Kõrkvere küla Tiidu maaüksuse detailplaneeringu vastu volikogu septembriistungil kolme poolthäälega.

Planeering näeb ette katastriüksuse jagamist kolmeks eraldiseisvaks kinnistuks võimalusega ehitada igale kinnistule suvemaja ning kuni kaks abihoonet. Kinnistu omanikud on Veiko Merilo, Rauno Rosin ja Reet Karota

Tiidu detailplaneeringu vastuvõtmisega on Kõrkvere elanike õiglustunnet riivatud ka seetõttu, et samal istungil lükkas volikogu tagasi Kakuna küla Tooma-Lõuka detailplaneeringu. Tagasilükkamise põhjuseks oli nimelt asjaolu, et Tooma-Lõuka maaüksuse planeering nägi ette elamuehitust põllumaale.

Volikogu esimees Mihkel Käärid, kes hääletas Kõrkveres majade põllule ehitamise poolt, oli Kakuna puhul põllule ehitamise vastu.

“Kuna Kõrkvere planeeringuala asub olemasoleva sumbküla kõrval tee servas, siis leidsin isiklikult, et seal ei lõhu see külamiljööd.” ütles Käärid. “Kui seda [põllule ehitamist] absoluutselt keelata, siis ei saaks ju ükski küla kuhugi areneda,” lisas ta.

Koos Eino Kirsiga mõlema detailplaneeringu vastu hääletanud Pöide volikogu liige Õnne Alas ütles, et agronoomina ei näe ta põhjust, miks peaks väga heale põllumaale maju ehitama.

“Arvestades, et maja juurde võib erastada kaks hektarit maad, siis niimoodi see maa käest ära lähebki,” rääkis Alas. “See on puhtagronoomiline, põllumehelik seisukoht.”

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474