2. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu linnal käib oma raehoone väljaostmine üle jõu

Võlakoorma all vaevlev Pärnu linnavalitsus pole õigeaegselt suutnud maksta ettevõtja Tiit Kuuliga seotud firmale uue raekoja majaliisingut ning jaanuarist ähvardab linna üle jõu käiv laenu tagasimakse.

„See on utoopia, linn seda maksta ei jõua,“ tunnistavad linnavalitsejad enam kui 10 miljoni krooni suuruse laenumakse kohta.

Kui kolm aastat tagasi kalkuleeriti linnavalituse peahoone renoveerimise puhul veidi üle 30 miljoni kroonise kuluga, siis reaalsuses on maja kordategemine läinud ligi kolm korda kallimaks ning linnavalitsus ei suuda maksta maja ehitanud firmale OÜ Steniard kasutusvalduse tasu ja intressid aina kogunevad.

Alates 2007. aastast on linn suutnud oma peahoone eest tasuda vaid 25 miljonit krooni, mis moodustab hoone renoveerimismaksumisest vähem kui kolmandiku. Maksmata osa suurus koos intressidega ulatub tänaseks 62,8 miljoni kroonini.

Pärnu linnapea Mart Viisitamm jääb 10 miljoni krooni suuruseid kuumakseid ja otsust tagasimakseid ajatada kommenteerides napisõnaliseks. „No see oli paratamatus,“ lausub ta. Hiljem vastab ta kirjalikult ja ütleb, et läbirääkimised maksete ajatamise osas käivad.

Abilinnapea Simmo Saar möönab, et maja renoveerimine oli eksimus. „Ehitasime, kui ehitus oli haripunktis ja hinnad laes, müüsime linnale kuuluvaid kinnistuid, kui oli majanduslangus. Maksta 10 miljonit kuus Steniardile kuutasu-see pole linnale jõukohane. Kas me lähme volikogu ette luba küsima seda ajatada? Jah, see plaan meil tõesti on.“

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474