5. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraarendaja maadleb paisuva maksuvõlaga

Peamiselt Lõuna-Eestis ja Lätis tegutseva ärimees Kenneth Karpovi suurosalusega AS Fausto, mis aasta alguses teatas plaanist ehitada 300 miljoni kroonine kaubanduskeskus Kohtla-Järvele, vaevleb maksuvõla küüsis.

Aripaev.ee kirjutas selle aasta veebruaris, et ASil Fausto on 1,6 miljoni kroonine käibemaksu võlg, eilse kuupäeva seisuga on maksuvõlg paisunud ligi 13 miljoni suuruseks. Maksuameti koduleht annab teada, et 12, 93 miljoni kroonine maksuvõlg on tekkinud käibemaksu tasumata jätmisest ning ettevõte seda vaidlustanud ei ole.

"Seoses Selverite müügiga tasusime Hansapangale (Swedbank- toim) kõik võetud laenud kogusummas umbes 90 000 000 krooni. Sellest tekkis ka maksuvõlg, mis on maksuametiga ajatatud,“ ütles ettevõtte juhatuse liige ja vähemusomanik Sven Mihailov aripaev.ee-le antud kommentaaris Tartus Jaamamõisa ja Jõgeva kaubanduskeskuse kinnistute müügist rääkides. Maksuameti andmetel on AS Fausto küll ajatamise taotluse teinud, kuid praegu võla tasumise graafik veel puudub. „Küll on ASil Fausto ja tütarettevõtetel mitmeid hüpoteegivabasid varasid ning osaliselt on laekumata kinnistute müükidest saadud tulu,“ lisas ta.

Mihhailovi sõnul on Fausto majanduse jahtumise tõttu pilgud kinnisvarasektorist väljapoole suunanud ning praegusel ajal tegutseb ettevõte Ukrainas maavarade kaevandamiseks ettevalmistamisega. AS Fausto tütarettevõte omab 100% osalust Ukrainas karjääri omavas ettevõttes, lisas juhatuse liige. Kaevandamisega loodab ettevõte peale hakata 2009. aasta teises pooles.

Kohtla-Järve Kaubamaja ehitus algab juba 2009. aasta esimeses kvartalis ning praeguseks on üürilepingutega täidetud üle 2/3 kaubamaja üüripindadest, rääkis Mihailov, kelle sõnul on kaubamaja arendajaks välismaine investorite grupp. Kohtla-Järve Kaubamaja kinnistu on praeguseks müüdud.

AS Fausto on 2004. aastal asutatud ning 100% eestimaisel kapitalil põhinev erinevate investeeringutega tegelev ettevõte. Firma juhatusse kuuluvad Mihailovile lisaks Kenneth Karpov ja Alexander Eskov.

AS Fausto on nime andnud ka korvpallimeeskonnale.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474