7. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvara TOPi võitja: hea, et niigi läks

Äripäeva Kinnisvarafirmade TOPi võitja E.L.L. Kinnisvara ASi juht Vahur Kaska leiab, et kivina kukkuval kinnisvaraturul tuleb mõelda: hea, et niigi läks!

"Oma selleks aastaks planeeritud arendustega oleme üldjoontes graafikus," pidas samas Kaska jaheneva majanduse taustal saavutatud tulemusi ikkagi rahuldavateks. Kinnisvaraturu jahenemine on mõjutanud ka koos teiste arendajatega ka E.L.L. Kinnisvara müügitulemusi. Samas, vaadates samal alal toimuvat laiemalt, võinuks vabalt ka halvemini minna. Kinnisvaraturu olulist elavnemist ta järgmisel aastal ette ei näe. Seega jääb üle keskendumine pooleliolevate projektide lõpule viimisele.

Eelmiseks aastaks võrreldes 2006. aastaga oma käivet 3,32 korda kasvatanud E.L.L. Kinnisvara AS tegevdirektor Vahur Kaska näeb edu taga ka õigeaegsete, justkui juhulikult majandusprotsessidest sammu võrra ees olevate otsuste vastuvõtmist. Samal ajavahemikul ligi 156 miljoni krooni ulatuses kasumi kasvatamine lisab nüüdsetel heitlikel aegadel nii vajaliku kindlustunnet. Kes teab, mis lõppev, aga samuti ka tulevgi aasta toovad.

Kinnisvarasektor jätkab endiselt hoogsat tähelendu, aga näoga allapoole: üle sektorite kiirgav langus süvendab klientide usaldamatust ja paneb firmad proovile, kirjutas Äripäeva ajakirjanik Siim Sultson 6. novembri erilehes Ehitus.

Kui suvel ei tulnud taevamannana oodatud elamuturu elavnemist ja suvitusturg jäi suisa kängu, siis nüüd on need täiesti koomas. Tagajärjena panustati enam üüriturule, kuid siin tekib nüüd küllastumine, seega langevad siingi hinnad ja kängub lõpuks seegi. Ehk elamute üür ja ost-müük kaotavad enamuse oma senisest dünaamilisusest. Märksõnadeks saab hoidmine, väärtustamine, kaalutletud tehing.

Kinnisvarafirmade TOP ilmus 6. novembril Äripäeva erilehes Ehitus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474