If Latvia: uued majad põlevad nagu jõuluküünlad

Viimastel aastatel ehitatud majade
kvaliteet hirmutab tõsiselt Läti kindlustusettevõtteid, tunnistas If Latvia juht
Andris Morozovs. Uuselamutes on tulekahjusid sagedamini kui seal, kuhu
remondimehed pole viimase 30 aasta jooksul kätt külge pannud.

Biznews-lv vahendas Morozovsi öeldut ajakirjale Lietiðka Diena: "Kinnisvaraturul on kaht liiki hindu. Turuhind sisaldab maa hinda ja ükskõik milline poleks ka tulekahju, maa jääb maja all alles. Seetõttu pole osa kinnisvara maksumust vaja kindlustada - vaja on mõelda taastamise maksumusele. Ehitusbuumi tõttu sööstsid tootmiskulud üles ja igaüks, kes suutis kellut käes hoida, pidas ennast ehitajaks. Peenema tööga ei tahtnud enam keegi tegeleda, kõik jahtisid suurt raha. Sellises olukorras oli kvaliteedist võimatu rääkida. Nüüd on jälle võimalik end klientidena tunda."

Morozovs tunnistas, et praegu annavad mulli tagajärjed end kinnisvara kindlustamisel tunda. "Vargus hirmutab meid kindlustajana vähe, (vargusest - toim) rohkem hirmutab ehituskvaliteet," märkis ta. Ehituskvaliteet ilmneb -30 kraadi juures, mil tuult läbi laskvaid maju üle köetakse. Ja pärast neid maju enam pole, rääkis kindlustusfirma juht.

Kindlustuspoliiside hinnast rääkides jäi Morozovs napisõnaliseks, märkides, et selles sfääris muutub praegu kõik igal minutil. Esiteks, ehitushinnad langevad ja teiseks, tulekahjud sagenevad. Uutes ja renoveeritud majades on tulekahjusid rohkem kui neis majades, mida pole viimase 30 aasta jooksul kordagi remonditud.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

TALLINNA LINNAKANTSELEI otsib JUHTIVSPETSIALISTI

Tallinna Linnakantselei

17. oktoober 2018

Uudised