12. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veiko Pedosk: olin Arco Vara veel viimane üle mere mineja

Tänavu veebruaris Arco Vara juhatuse liikme kohalt üksuse juhiks taandunud Veiko Pedosk lahkus eelmisel reedel lõplikult ettevõttest.

"Tulin Arco Varasse tööle kaks kuud pärast Viljar Arakat 2002-2003. aastal, nimetasime end ise visiooniga juhtideks ja "üle mere minejateks", nüüd olin mina sellest löögirusikast viimane lahkuja," kommenteeris Pedosk aripaev.ee-le. Ta rääkis, et nende tiim oli Arco Varas see, kes üles ehitas, praeguse juhtkonna poliitika on säilitada. Pedosk meenutas, et see "üle mere minejate" ehk suure visiooniga juhtide pilt oli sees ka ettevõtte 2006. aasta aruandes.

Küsimusele, kas ta on Arco Varas pettunud, vastas Pedosk: "Ma ei ole pettunud, aga Arco Vara vajab hetkel väga head plaani. Samas võimekaid inimesi pole sinna enam palju jäänud," kommenteeris ta.

"Minu töö sai otsa, aga olid õpetlikud aastad," tõdes kuus aastat ettevõttes töötanud mees kurvalt. "Olen pärit pangandusest, rahandusest ja sinna arvatavasti lähen ka tagasi," lisas ta tulevikuväljavaateks.

Pedosk meenutas, et kui vaatate seda Äripäeva fotograafide tehtud pilti Arco Vara börsile minekul, siis sel pildil olnud 9 inimesest on Arco Varas alles veel vaid kaks omanikku.

Pedosk märkis, et soetas Arco Vara aktsiate esmaemissioonist umbes 10 000 aktsiat, need jätab ta ka alles ning on väikeaktsionär edasi. "Aktsiatest, mis tulid minule kaasa motivatsioonipaketiga, tuli mul ka loobuda," märkis ta.

Pedosk möönis, et ettevõtte omanikeringi lisandunud ärimees Toomas Tool tema nägemust mööda ettevõtet päriselt üle võtta ei saa: "Kui, siis oleks tal selleks tõesti väga head ideed või plaani vaja".2007. aasta suve algul Arco Vara börsile minekul tehtud fotost on tänaseks Arco Varas alles vaid kaks omanikku - Hillar-Peeter Luitsalu ja Richard Tomingas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474