21. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amet: tänaseks on rikkumised kõrvaldatud

Tehnilise järelevalve ameti andmetel ei peegelda tänases Äripäevas ilmunud lugu „Lapsed pommi otsas“ OÜ Tulekild lõhkematerjalilaos toimuvat hetkeolukorda.

Peale augustis avastatud OÜ Tulekild lõhkematerjalilaos avastatud nõuete rikkumisi tehtid ettevõttele ettekirjutus. "OÜ Tulekild on ettekirjutuse täitnud. Äripäevas avaldatud fotod pärinevad ettekirjutuse tegemisele eelnevast ajast (tõenäoliselt august 2008) ning ei peegelda tänast tegelikkust," teatas amet oma pressiteates.

Samuti ütles tehnilise järelevalve amet, et teavitas Tartu linnavalitsust Raadi Päevakeskuse tegutsemisest samas majas ning märkis, et pürotehniliste toodete hoidmine on ohtlik tegevus ja toob endaga kaasa olulisi riske.

Tänane Äripäev kirjutas, et Tartus tegutseva lastepäevakeskuse all asub pürotehnikaladu, mille olemasolust polnud linnavõim aastaid teadlik ning milles avastati suvel ehmatamapanevalt suur segadus.

Kui tehnilise järelevalve ameti töötajad suvel ühte Tartus asuvasse pürotehnikalattu sisenesid, pidid nad pikali kukkuma. Silmadele avanenud pilt meenutas rohkem prügimäge kui ohtliku ettevõtte rangetele ohutusnõuetele vastavat laoruumi. Läbisegi vedelesid kastid pürotehnikaga, ühes nurgas olid üksteise peale laotud autorehvid, nende najal katkine vahtpolüstüroolplaat. Päevavalguslampidel puudusid katted, poolikud plastmasskanistrid akna all, sealsamas seisis propaaniballoon, lahtises kastis püssirohupakid ning kõige krooniks ei puudunud laost ka poolik süütevedelikupudel.

Samas majas asub kodakondsus- ja migratsiooniameti Tartu büroo ning mis veelgi ehmatavam - esimesel korrusel asuva lao ülemiseks naabriks on selle aasta veebruarist Raadi lastepäevakeskus. Lapsed istusid iga päev sõna otseses mõttes püssirohutünni otsas. Võimaliku õnnetuse korral on lastel ainult üks väljapääsutee, mis läheb lao kõrvalt. Päevakeskuses viibib iga päev kuni 21 last. Enamasti probleemsetest peredest pärit laste jaoks on see kohaks, kus saab pärast tunde õppida ning teiste lastega mängida, samuti antakse neile siin iga päev sooja sööki.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474