26. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oksjoniportaal: kokkulepe tarnijaga on ärieetika alus

Oksjoniportaalis müüdavate kaupade väljastajate teavitamine ja läbirääkimine kuulub ärieetika valdkonda, leiab portaali sendikas.ee tegevjuht Hannes Kranich.

"Tarnijatega eelnevad kokkulepped sõlmida on ausa ärieetika alus," ütles Kranich. Tema sõnul annavad puuduvad kokkulepped alust arvata, et käiakse ise valvelauast kinkekaarte või poest triikrauda ostmas.

"Kindlasti ei saaks tõsiselt võtta firmat, kelle ärimudel põhineb õhtustel ostureisidel kaubanduskeskusesse," sõnas ta. "Samuti näitaks see, et sellistel firmadel pole püsivat müügitegevust ning puudub läbimõeldud äristrateegia, mis hõlmab partnersuhteid kui ka klienditeenindust," lisas Kranich.

Sendikas.ee juhi sõnul on oluline küsimus ka garantii olemasolu ning kerkib küsimus, kas see omavolilise edasimüügi puhul üldse kehtib.

Kranichi kinnitusel on usaldusväärsetel oksjoniportaalidel välja töötatud rutiin, kuidas kaupu hangitakse. Selleks on sõlmitud kokkulepped maaletoojate ning müüjatega. Nende portaalil on 10-12 püsipartnerist tarnijat, kelle hulka kuuluvad EMT, tehnikakaupade hulgimüüja Sandman Grupp, Tallinna Kaubamaja, Stockmann ja Arvutikeskus.

Sendikas.ee juhi sõnul on neil kokkulepped tarnijatega iga oksjonile mineva kauba suhtes ning ühtegi kooskõlastamata toodet ei müüda. "Oleme veendunud, et ärivaldkonnas on vaja regulatsiooni, mis tekitaks sendioksjonitele reglemendi ja tegutsemisraami, et võimalikke pettusi vältida," ütles Kranich.

Aripaev.ee kirjutas täna, et kuigi Neste Eesti AS pole andnud oksjoniportaalile Paku24.ee õigust müüa ettevõtte kütusekaarti, toimus siiski novembri keskpaigas kaardi lunastamiseks oksjon. "Neste ei tee koostööd portaaliga Paku24 ega ühegi teise samalaadsega oma kaardi müügiks," ütles Neste Eesti kliendisuhete juhi Kristi Pari.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474