27. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarte Liinid rajab Kuivastusse uue jahisadama

ASi Saarte Liinid arengukava aastaiks 2007–2013 näeb Kuivastusse väikesadama ehituseks ette 43 miljonit krooni.

Plaanis on rajada muulidega korralikult kaitstud kaasaegne 50kohaline jahisadam. Sinna tulevad nii betoon- kui ujuvkaid ning kütusetankla väikelaevadele, ütles Saarte Liinide arendusdirektor Peeter Oopkaup Oma Saarele.

Tema sõnul pole Väinameres praegu ühtegi korralikku jahisadamat, lähimad kaasaegsed jahisadamad asuvad Kuressaares, Pärnus ja Haapsalus.

Kuivastu väikesadam hakkab lisaks jahtidele vastu võtma ka piirivalve-, veeteede ameti ja lootsilaevu. "Praegu pole Kuivastus ühtegi kaid, kus väiksemad laevad saaksid peatuda – kõik on praamide poolt hõivatud. See pole normaalne," leidis Oopkaup. Kuivastu sadamas on jahtide vastuvõtuks 12meetrine ujuvkai, mida sel suvel külastas vaid mõnikümmend jahti.

Oopkaup kinnitas, et jahid ei hakka praamiliiklust segama. "Kõik on projekteeritud nii, et meresõiduohutus oleks tagatud," lausus ta.

Praeguste ehitushindade juures võib väikesadama maksumus kujuneda arengukavas pakutud 43 miljonist ka enam kui kaks korda odavamaks, lisas Oopkaup. Kuivastu väikesadama ehitus võib alata juba järgmisel aastal. "Kõik sõltub teatavatest arengutest ja hangetest. Samas pole sadama ehitamine ka täiesti kindel," lausus ta.

"Nendest objektidest, mida me neljas parvlaevasadamas ehitame, on tegelikult paika pandud pingerida ja antud objekt on pingereas kõige lõpus. Me peame tagama eeskätt parvlaevaühenduseks vajaliku sadama infrastruktuuri," lisas Oopkaup.

Jahisadama ehitus viiakse läbi Kuivastu, Virtsu, Heltermaa ja Rohuküla sadamate rekonstrueerimise projekti raames, mida Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond rahastas sadade miljonite kroonidega. Projekti eesmärk on turvalise infrastruktuuri rajamine ühendusteedele Lääne-Eesti suuremate saartega.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474