1. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Volikogu tõmbas Kiviõli mäele piduri peale

Kiviõli volikogu otsus mitte toetada seiklusturismi keskuse detailplaneeringu muutmise algatamist tõmbab keskuse arendamisele kriipsu peale ning kirjutab korstnasse vanale poolkoksimäele seni tehtud enam kui 18 miljoni krooni suuruse investeeringu.

Kiviõli volikogu kukutas neljapäeval kuue vastuhäälega läbi vanale poolkoksimäele rajatava Kiviõli seiklusturismi keskuse arendamise, kuna detailplaneeringus muudatusi tegemata ei saa alustada ei projekteerimist ega ka kompleksi lõplikku väljaehitamist, kirjutas Põhjarannik.

Sihtasutuse Kiviõli Seiklusturismi Keskus juhatuse esimehe Madis Oldi sõnul on eelmine, kolm aastat tagasi kehtestatud detailplaneering aegunud.

"Arendamise käigus on tekkinud muudatused, mis tuleb sisse viia. Näiteks oli meil ebaõnnestunult planeeritud teenindushoone asukoht, samuti puurkaevude ehitamine, kuna keskkonnateenistuse hinnangul ei saa me puurkaevude ehitamiseks kooskõlastust. Puurkaevud oleks uue detailplaneeringuga asendatud tsentraalse vee- ja kanalisatsioonisüsteemiga," selgitas Olt. Lisaks taheti vanal planeeringul ette nähtud telkimisalale ehitada seiklusrajad.

Volikogu otsus detailplaneeringu muutmist mitte algatada tähendab Oldi sõnul sisuliselt keskusele kriipsu pealetõmbamist. "Sisuliselt otsustati sellega, et keskust ei ole linnale vaja, sest korraliku detailplaneeringuta ei saa me edasi minna," oli Olt volikogu otsusest nördinud.

2002. aastast alates arendatud Kiviõli seiklusturismi keskusesse on seni investeeritud 18,5 miljonit krooni, millest linn on andnud 1,8 miljonit. Lisaks on Kiviõli linn selle aasta eelarvest keskusele eraldanud miljon krooni, mis on pool keskuse lõplikuks valmisehitamiseks vajaminevast linna osalusest.

"Sisuliselt saaks Kiviõli linn 3,8 miljoni krooni suuruse panusega 74,5 miljoni kroonise investeeringumahuga keskuse, mis tooks igal aastal linna 50 000-80 000 turisti, pluss veel sellega kaasneva positiivse mõju linnale ja kogu piirkonnale," ütles SA Kiviõli Seiklusturismi Keskus juhatuse liige Janek Maar.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474