2. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti kindlustusturg kasvab veel vähemalt 5 aastat

Rahvusvahelise kindlustusgrupi RSA kolme kvartali tulemused näitasid, et hoolimata majanduse aeglustumisest tõusis kindlustusmaksete maht Balti riikides 28%. Kogu grupi ulatuses kasvas maksete maht 11%.

RSA grupi kindlustusmaksete netosumma üheksa kuu jooksul oli ligi 91 miljardit krooni, teatas ettevõte. Võrreldes 2007. aasta sama perioodiga kasvasid maksed 11%. Majandustulemuste raporti kohaselt jätkub RSA tugev tootlus turul, mis pakub suuri väljakutseid. Hoolimata Eesti keerulisest majanduskliimast küündis aasta esimese üheksa kuu kindlustusmaksete netosumma 50 miljoni kroonini.

RSA Kindlustuse Eesti juhi Kaido Kepi sõnul loovad kiired arengud Baltimaade majandusruumis võimalusi ettevõte teenuste laiendamiseks ja kasvuks. Ta lisas, et vaatamata majanduslangusele võib järgmiseks viieks aastaks prognoosida Balti kindlustusturu kasvu.

"Esimese üheksa kuu jooksul oleme hoogsalt edasi liikunud ning kindlustusmaksete mahu kasv näitab meie uuenduslike toodete ja kahjukäsitlusteenuse menu ning õigeid juhtimisotsuseid. RSA finantspositsioon on tugev ning peegeldab meie kõrgetasemelist, madala riskiga investeerimisstrateegiat ning vastupidavat kapitalipositsiooni," kommenteeris Kepp.

"Hoolimata keerulistest ja muutlikest börsi- ning investeerimisturgudest jätkame kindla juhtimisega oma tegevuses ning oleme kindlad, et suudame head tulemust näidata nii 2008. aastal kui ka edaspidi," lisas ta.

Balti riikides kasvas kindlustuspreemiate maht 28% ja see oli peamiselt tingitud kaskokindlustuse suurest edust Lätis ja Leedus. RSA Kindlustus lahendab Eestis ainsana kindlustuskahjusid täielikult telefoni teel ja on aasta jooksul saanud klientidelt väga positiivse tagasiside. Sellise teenusega on rahul 95 protsenti klientidest.

RSA Grupi käive ulatus 2007. aastal ligi 114 miljardi kroonini.

RSA kindlustusgrupp on juba täna Baltimaade turuliider, tegutsedes Lätis Balta ja Leedus Lietuvos Draudimase nime all. Eestis tegutseb RSA Codan Forsikring A/S Eesti filiaalina, kasutades RSA kaubamärki. Codan Forsikring A/S on Taani kahjukindlustusselts, mis kuulub rahvusvahelisse RSA kindlustusgruppi.

Ligi 22000 töötajaga ja enam kui 30 riigis tegutsev RSA omab turuliidri positsiooni Suurbritannias, Skandinaavias, Kanadas, Iirimaal, Aasias, Kesk-Idas ning Ladina Ameerikas. RSA on noteeritud Londoni Börsil, kus firma omab krediidireitingut A (Standard Poor´s Rating Services).

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474