2. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kiviõli seiklusturism: majanduskliima on projekti elluviimiseks unikaalne

Keskuse arendajad ei pea reaalseks, et Kiviõli volikogus detailplaneeringu muudatuste algatamine ei õnnestu, ütles SA Kiviõli Seiklusturismi Keskus juhatuse liige Janek Maar.

Investeeringu korstnasse kirjutamine oleks reaalsus, kui ei õnnestukski linna volikogus detailplaneeringu muudatusi algatada, ütles Maar. "Meie kui arendajad sellist võimalust aga reaalseks ei pea, kuna projekti sotsiaalmajanduslik mõju ja avalikkuse surve on selleks piisavalt suured ja ka kõige umbusklikumad volikogu liikmed peavad endale tunnistama, et vastutades linna arengu eest, ei saa nad sellist otsust endale lubada."

Ta lisas, et 18. detsembri volikogu istungi päevakavas on meie detailplaneeringu küsimus jälle sees.

"Keskuse avamiseks vajalik, ca 56 miljoni kroonise mahuga investeeringuprojekt on kavas ellu viia aastatel 2009 - 2010. Selleks esitame tuleva aasta alguses EAS Piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmi vastava projektitaotluse. Hetke majanduskliima on antud projekti tegevuste elluviimiseks unikaalne, kuna täiendavate teenusobjektide, hoonete ja infrastruktuuri väljaehitamise maksumus on meie jaoks oluliselt väiksemad kui see oleks olnud paar aastat tagasi," rääkis ta.

"Oleme teinud EASiga koostööd alates 2001 aastast ning tõestanud erinevate projekti kaudu arendajate võimekust see keskus lõplikult välja arendada. Samuti oleme leidnud endale arvestatavad strateegilised partnerid Eesti Suusaliidu, Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni ja paljude ettevõtjate poolt, kes projekti mitterahaliselt toetanud ja nõustanud on," lisas juhatuse liige.

"Kui kõik läheb plaanitult saaksime multifunktsionaalse spordi- ja seiklusturismi keskuse avada külastajatele detsembris 2010," ütles Maar. Suuremal määral on projekti seni finantseeritud SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) poolt.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474