11. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raul Rebane: mina ei tea, kas meil on kriis

Eesti Ehitusettevõtjate Liidu aastalõpukoosolekul küsis koolitusspetsialist Raul Rebane, kas meil on kriis ning vastas ise sellele, et tema seda vastust ei tea.

„Midagi on kindlasti, aga kas seda saab nimetada kriisiks,“ selgitas Rebane ning ütles, et kriisi defineeritakse kui olukorda, mis uue teguri mõjul muutub kõiki rahuldav olukord kõigile vastuvõetamatuks. Kuid Rebase sõnul ei saa öelda, et praegune olukord oleks vastukarva kõikidele inimestele. „Muide, valitsus ütles, et meil ei ole kriis,“ lisas ta.

Rebane võrdles praegust olukorda Agathe Christie romaaniga „Mõrv idaekspressis“, kus kõik pingsalt süüdlast otsivad ja lõpuks tuleb välja, et kõik otsijad on ise süüdi. „Me kõik koos marssisime selle jama sisse ja me keegi ei kahelnud,“ kommenteeris Rebane.

Tulemas on tarkade inimeste aeg, kes kasutavad üldtuntuist erinevaid indikaatoreid ning teevad midagi teistest natuke paremini ja natuke rohkem. „Tuleb teha midagi teistmoodi,“ oli Rebase õpetussõna ehitusettevõtjatele, kel tuleb paremate tulemuste saavutamiseks hoida oma töötajad ümbritsevale vaatamata õnnelikud.

Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse professor Urmas Varblane soovitas pöörata erilist tähelepanu makromajanduslikule stabiilsusele ning Eesti maine taastamisele. „Eurole ülemine ei ole loosungi küsimus vaid see on vajalik ettevõtjatele,“ lausus Varblane.

Varblase sõnumiks on samuti olla piisavalt kaval, et saada hakkama nii kiire eurole ülemineku kui majanduse toetamisega ning oluline oleks kasutada EL struktuurfondide raha.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474