11. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reportaaž: Kortsu uks jäi suletuks

Täna veidi enne keskpäeva on Sauel Merko Ehituse nüüdseks juba endise juhatuse liikme, kaitsepolitsei poolt kahtlustatavaks tunnistatud Tõnu Kortsu maja juures vaikne.

Äripäev ajakirjanikuna läksin Kortsi juurde, et temalt kommentaari saada läbiotsimise kohta Merko Ehituse kontoris ning tema ülekuulamise kohta.

Keskpäeval on pere mõlemad autod välja sõitnud ning jätnud järele vaid lumekirmest vabad autojäljed. Vaatamata kõigele on jõulud igatahes majja tulnud – akendel siravad jõuluküünlad ning alumisel korrusel paistab täies ehtes kuusepuu. Maja ise on suur ja korralik, paljude akende ning mitme sissekäiguga.

Majale lähenedes kedagi tubades liikumas ei paista. Uksekella peale keegi avama ei tule. Läheme autosse tagasi.

Keskendume koos fotograafiga ikka parima pildi saamise võimalusele ning olles taas oodanud omajagu aega, saabub lõpuks Lexusega peategelane ise. Kõik läheb kiiresti, auto aken alla, kärmelt hunnik pilte, veidi kirumist, et Korts sedavõrd kiirelt eesuksest sisse tormab, väike pilk saadud materjalile, mõned kõned toimetusse ja taas algab tühi ootamine. Nüüd ootame seda, et ta välja tuleks.

Oma varjepositsiooni parandades sõidame maja esiuksele lähemale ja jääme sinna ootama. Midagi ei toimu – mööda jalutab vaid mõni lapsega naine ja tervisesportlane. Üks vanaproua veab enda järel suurt kotitäit toidukraami kodu poole.

Aeg-ajalt on näha, kuidas Tõnu Korts mööda tuba jalutab, ei tea öelda, kas närviliselt või rahulikult. Räägib vahetpidamata telefoniga. Külastame taas esiust. Kui enne põlesid koridoris mitmed tuled ning sai maja sisemusse piiluda, siis nüüd on need kustutatud. Uksekell teeb oma trillerdused ära, kuid avama ei tule keegi. Teeme mõned pildid Lexusest ja suundume tagasi autosse.

Lootus, et Tõnu Korts majast väljuks, on väike. Telefonivestlusi peab ta endise agarusega edasi ja käib ikka toas ringi. Aga välja ta ei tule. Jääme edasi ootama. Mõne aja pärast loobume ja sõidame Tallinna tagasi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474