12. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Külm talv võib suurendada võlgnevusi kommunaalkuludes

Korteriomanike kommunaalkulude võlgnevused võivad saada probleemiks, kui sel aastal tuleb külm talv, sest küttehind tõuseb kõvasti, ütles aripaev.ee-le antud kommentaaris Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi.

„Võrreldes eelmise aastaga ei ole võlgnevused kasvanud,“ rääkis Mardi, kelle sõnul suudavad korteriomanikud võlgnevused likvideerida või neid oluliselt vähendada suvekuudel, kui ei köeta.

„Võlgnevused võivad suureneda, kui talv kujuneb külmaks ja soojaarved lähevad suureks, sest teada on, et küttehind tõuseb umbes 40%,“ rääkis Mardi.

Urmas Mardi sõnul tuleb võlgadega tegeleda ennetavalt ja näiteks saata pärast tähtaja möödumist võlgnikule kiri ja nõuda võla tasumist, määrata tähtaeg ning teavitada võlgnikku, et pärast tähtaja möödumist pöördub juhatus kohtusse.

„Juhul kui ka teiseks tähtajaks ei ole võlgnevus likvideeritud, tuleks pöörduda kohtusse,“ lisas Mardi. Tema sõnul on praktika näidanud, et umbes pooled võlgnikest tasuvad oma võlad pärast meeldetuletuse saamist.

„Sundvõõrandamiseks on reeglina vaja kohtuotsust, protsessi viib läbi kohtutäitur,“ selgitas Mardi.

Tööandjate keskliidu volikogu liikme Vahur Kraft ütles sel nädalal toimunud riigikogu liikmete ja tööandjate keskliidu volikogu majandusdebatil, et lähiaastatel ulatub tööpuuduse tase Eestis kuni 18 protsendini.

Eesti Korteriühistute Liidu Tartu bürood vedav Dagmar Mat shy;tiisen tõdes, et olukord on hull ja veel hullemaks läheb, kirjutas Postimees täna.

Üleeile kirjutas aripaev.ee, et tööjõuagentuuride hinnangul võib töötus Lätis juba praegu ulatuda 10 protsendini tööealisest elanikkonnast ning järgmisel aastal kasvab töötus tõenäoliselt 15-20 protsendini.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474