15. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimsi spaa juht: 150 mln kr kinnistu eest on vale hind

Tänases majandussituatsioonis on 152 mln krooni Nordic Assetsi kinnistu eest vale hind, ütles Viimsi spaa juht Peeter Kukk.

Tallinna kohtutäitur Marek Laanemets müüb avalikul enampakkumisel ettevõtja Kristjan Sillale kuuluva Nordic Assetsi kinnistut Viimsi vallas Haabneemes. Nordic Assetsi kinnistu alghind on 152 mln krooni, märkis kohtutäitur müügiteates.

Viimsi spaa juhi Peeter Kuke sõnul kinnistu sundmüük spa käekäiku ei mõjuta. "Spad ei puuduta see absoluutselt, enampakkumine puudutab ainult kinnistut," sõnas ta.

"Kuid kinnistu hind on niivõrd kõrge, et tänases majandussituatsioonis on väga raske sellise hinnaga omandatud kinnisvara üldse renti saada. SPeeter Kukkee on vale hind lihtsalt," lisas Kukk. Tema teada pole ka Kristjan Sild kinnistu müügi suhtes kuigi optimistlik.

Askembla Asset Managementi partner Hanno Riismaa ei eitanud, et fond võib olla Nordic Assetsi kinnistu ostmisest huvitatud. "Kunagi ei tea, mida homme tehakse, kuid täna pole veel ostu kaalunud," ütles ta.

Viimsi spaa ostu ei saa välistada, lisas Riismaa. Enne Askembla otsust ei soovinud ta ostu-teemal rohkem spekuleerida.

Ta lisas, et Kristjan Sild ja Nordic Assets on Askembla kunagine äripartner. "Kunagi olime koos Viimsi spaa aktsionärid, kuid tänaseks on aktsiad maha müüdud. Praegu oleme teatud lepingulistes suhetes," ütles Riismaa.

Tallinna kohtutäitur Marek Laanemets, kes müüb avalikul enampakkumisel Askembla partnerile Kristjan Sillale kuuluva Nordic Assetsi kinnistut Viimsi vallas Haabneemes, jäi kommentaarides napisõnaliseks. "See on panga nõue," ütles ta vaid.

Nordic Assets võlg DnB Nord Bankile oli 2007. aasta lõpus 149,5 mln krooni. Laenu võttis Nordic Assetes 2006. aasta detsembris, kui ostis ära Viimsi Tervise aktsiapaki. Lisaks oli tal üleval 32,9 mln kroonine võlg Askembla Growth Fondi ees, aga see võlg kustutati, kuna Nordic Assets ei suutnud fondilt osta 62% spaaoperaatorfirmas Viimsi Spa OÜ ning pidi trahviks loovutama oma 38% osaluse.

Kristjan Sild teemat Äripäevale kommenteerida ei soovinud. "Seoses pooleliolevate protsesside ja läbirääkimistega pean kahjuks vabandades teatama, et ei soovi nimetatud teemat hetkel kommenteerida," kinnitas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474