19. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pürotehnikute esikontrollija lahkus ametist

Tänasest ei tööta tehnilise järelevalve ameti (TJA) peadirektori asetäitja Egon Hirvesoo enam oma ametikohal.

"Ta lahkus omal soovil. Ameti poolset survet ei olnud, kuid kinni ma teda ka ei hoidnud," selgitas TJA peadirektor Raigo Uukkivi.

Äripäev kajastas kuu aja eest pürotehnika ladustamise ning selle järelevalvega seotud probleemidest. Selgus, et Tartus tegutsesid linnavõimu teadmata ühe katuse all lastepäevakeskus ning pürotehnikaladu.

Juhtumit uurides tuli välja, et Tartus tegutsenud laole oli väljastanud kasutusloa TJA asejuht Egon Hirvesoo. Tartu linna väitel oleks pidanud aga hoone omanik taotlema kasutusluba omavalitsuselt ning riiklik amet ei oleks tohtinud kasutusluba väljastada.

"Tehnilise järelevalve amet on väljastanud loa lõhkematerjalide ladustamiseks hoones, mis ei vasta selleks ettenähtud tingimustele. Sellega on rikutud nii lõhkematerjalide käitlemise kui ka tuleohutuse nõudeid," kommenteeris novembri lõpul juhtumit siseministeeriumi pääste- ja kriisireguleerimispoliitika osakonna nõunik Priit Laaneste.

Tänaseks on lastepäevakeskus hoonest lahkunud.

Tartu juhtum pole arvatavasti ainuke pürotehnika ladustamise halb näide. TJA uurib kaebust, mille järgi Lilleküla jalgpallistaadioni alustes ruumides ladustati ning ehitati ümber pürotehnilisi tooteid. Selline tegevus on aga seal keelatud. Samuti on Äripäevale vihjatud, et ka mitmel teisel pürotehnikafirmal pole ladudega kõik korras.

2007. aasta märtsis käis Hirvesoo reisil Hiinas. Riigiametniku majutus- ja reisikulud maksis kinni pürotehnikute liit.

Hirvesoo tunnistas kuu aega tagasi, et pürotehnika valdkonnas on probleeme ning nendega ka tegeletakse. "Mind võib ju vallandada, aga mis edasi saab," küsis ta siis.

Raigo Uukkivi sõnul jagatakse Hirvesoo tööülesanded esialgu ameti teiste töötajate vahel ära ning osakonnajuhtidega nõupidamise järel kuulutatakse välja konkurss uue töötaja leidmiseks.

Samuti tegi tehnilise järelevalve ameti peadirektor komplimendi Äripäevale, et ühe valdkonna probleemid said suurema tähelepanu osaliseks. "See teenib kõigi huve," märkis Uukkivi.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474